Irak Cumhurbaşkanı Masum Polonya'da

Polonya Cumhurbaşkanı Duda: 'Irak'ta iç savaşın devam ettiği yıllar Irak için çok zordu' Irak Cumhurbaşkanı Masum: 'Irak çok zor bir dönem geçirdi, Irak'ı yeniden inşa etmeye çalışırken teröristler ülkenin bütünlüğünü yıkmak için her türlü saldırıyı yaptı'.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Polonya'nın başkenti Varşova'da bir araya geldi.

Masum ve Duda ikili görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Polonya Cumhurbaşkanı Duda, Polonya ve Irak'ın 1930'lı yıllardan bu yana diplomatik ilişkilerini sürdürdüğünü belirterek, tarafların karşılıklı ilişkileri geliştirmeye odaklandığını dile getirdi.

Polonya ve Irak'ın özellikle 1980'lerden itibaren ekonomik iş birliğini geliştirdiğini aktaran Duda, "Irak'ta iç savaşın devam ettiği yıllar Irak için çok zordu." dedi.

Duda, Polonya ve Irak arasında askeri iş birliğinin de sürdüğünü hatırlatarak, tarafların askeri altyapı ile ekipmanların modernizasyonu hakkında görüşmeler yürüttüğünü bildirdi.

- "Irak zor bir dönem geçirdi"

Irak Cumhurbaşkanı Masum da açıklamasında, "Irak çok zor bir dönem geçirdi, Irak'ı yeniden inşa etmeye çalışırken teröristler ülkenin bütünlüğünü yıkmak için her türlü saldırıyı yaptı.'' değerlendirmesinde bulundu.

Polonya'nın Irak'ta terörizmin bitirilmesi için destek verdiğini hatırlatan Masum, Irak'ın yeniden inşası için verilen katkılardan ötürü Polonya'ya dolayı teşekkür etti.

Masum, salı günü heyetler arası yapılacak görüşmelerden sonra Varşova'daki Meçhul Asker Anıtı'na çelenk bırakacak ve Polonya Başbakanı Beata Syzdlo ile bir görüşme yapacak.

Kaynak: AA