İl Milli Eğitim Müdürü Elmalı'ya Ziyaret

Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus ve Okul Eğitimi Programı Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen yabancı öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, teknoloji eğitiminde materyal ürünleri kullanma ve geliştirme projesi kapsamında İtalya, Romanya, Portekiz, Litvanya, Macaristan ve Türkiye'den öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elmalı, farklı ülkelerden gelen eğitimcileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Bu tür projelerle güçlü oldukları durumlar hakkında karşılıklı bilgi alışverişi yaptıklarını aktaran Elmalı, şunları kaydetti:

''Günümüzde, bütün dünyada iletişim teknolojisinin ilerlemesine paralel olarak eğitim bilimlerinde de yeni arayışlar içine girilmiştir. Öğrencilerin teknolojik araç gereçlere yönelik tutumlarını belirlemek amacıyla, çeşitli çalışmalar yapılarak, teknolojinin daha akılcı kullanılmasına ilişkin gerekli eğitim politika ve stratejilerin oluşturulmasına önem verilmektedir. Bütün bu sonuçlar, öğrencilerin teknolojik araç gereçlere yönelik tutumlarının ve fikirlerinin bilinmesi ve geliştirmesi gerektiğini göstermektedir. Bu nedenle Avrupa ülkeleri ile yaptığımız bu tür projeler oldukça önemlidir. Bundan sonrada bu tür projeler yapmaya devam edeceğiz.''

Ziyaret, plaket takdiminin ardından sona erdi.

Kaynak: AA