Hemşire Yardımcısı Adayları Almanya'da Staj Yapacak

Demirci Gevher Nesibe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hemşire Yardımcılığı Bölümünde eğitim gören 9 öğrencinin Almanya'da staj yapacağı bildirildi.

Okulun AB Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici hareketliliği kapsamında hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Hemşirelerimizin Mesleki Kapasitesinin Artırılması Projesi kapsamında, 9 hemşire yardımcılığı bölümü öğrencisi üç hafta süreyle Almanya'da staj görecek.

Lise Müdürü Mehmet Taştekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, hemşire yardımcılığı bölümünde okuyan öğrencilerin Almanya'nın Herne şehrinde üç hafta süre ile Elisabeth-Krankenhaus Hastanesinde staj yapacaklarını belirterek, "Öğrencilerimiz çalışma programı çerçevesinde hafta içi hastanede mesleki kapasitelerini ve donanımlarını geliştirecek çalışmalar yapacak, hafta sonları ise kültürel ve tarihi gezilere katılacaklar. Öğrencilerimiz öğretmenleri refakatinde Paris, Amsterdam, Brüksel, Köln, Düsseldorf gibi Avrupa şehirlerindeki tarihi ve kültürel yerleri görme imkanı bulacak." dedi.

Kaynak: AA