Gazze'de Filistinli Tutuklulara Destek Gösterisi

Tutuklu annesi Zeanin:'Oğlum Hüsam hasta ve yaralı. Sağlık sıkıntıları var. Cezaevinde bakım neredeyse yok gibi. İlgili makamlara duruma acilen müdahale etmeleri ve tutuklulara destek olmaları çağrısında bulunuyoruz'

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek için Gazze'de gösteri düzenlendi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen göstericiler, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması için uluslararası insan hakları kuruluşlarından destek istedi.

AA muhabirine konuşan Feryal ez-Zeanin isimli tutuklu yakını, "İsrail hapishanelerindeki ırkçı uygulamalar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan çocuklarımıza destek vermek ve onlarla dayanışma içinde olmak için buradayız." dedi.

Filistinli tutukluların yaşam koşullarının iyileştirmesini istediklerini söyleyen Zenain, "İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan oğlum Hüsam hasta ve yaralı. Sağlık sıkıntıları var. Cezaevinde bakım neredeyse yok gibi. İlgili makamlara duruma acilen müdahale etmeleri ve tutuklulara destek olmaları çağrısında bulunuyoruz." diye konuştu.

Filistinli anne ayrıca, İsrail yönetiminin oğlu ve hapisteki diğer tutuklulara kışlık kıyafet göndermelerine izin vermesi için Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yardım istedi.

Aralarında Filistin Esirler Cemiyetinin de bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere 57'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.
Kaynak: AA