Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisinden İşbirliği Protokolü

Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Hayaliniz Geleceğimiz" projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Gaziantep Kent Konseyi Çocuk Meclisinden İşbirliği Protokolü
Programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Tiryakioğlu ve Gaziantep Çocuk Meclisi Başkanı Sena Nur Yıldırım ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti. Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Sena Nur Yıldırım, çalışmaların devam edeceğini belirterek, yapılan faaliyetleri anlattı. Programda konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, "Bakın ortak hedef Gaziantep’e hizmet diyoruz, ama beraberinde Gaziantep’le beraber dünya üzerinde, dünya çocuklarıyla beraber yapmamız gereken çok şey var. Artık küreselleşme var. Dünya küçük bir köye dönüştü bütün sınırlar kalktı bir düğmeyle bütün dünyayı görebiliyorsunuz ve bu yeni dünya düzeninde değişim ve dönüşümü yönetmek için sizlerin hayallerinize, ufkunuza, bakışınıza ihtiyacımız var. O yüzden sayın Cumhurbaşkanımızla yola çıktığımızda 16 yıl önce halkımız için halkımızla birlikte dedik. Bu şehre gelip de belediye başkanlığı yaptığımız zaman da aynı misyonla yola başladık. Kalkınma yerelde başlar. Demokrasi yerelde başlar" dedi.

"Sizler 15 Temmuz’un çocuklarısınız"

Konuşmasına çocuklara "Sizler 15 Temmuz’un çocuklarısınız" diyerek başlayan Şahin, "Sizler darbeye darbe yapmış çocuklarsınız. Vatan için, millet için, toprak için, ezan için, bayrak için çok sağlam durmuş çocuklarsınız. Sizler zamanın şahitlerisiniz. Ve bu yine sizlerin üzerine büyük bir sorumluluk veriyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından "Hayaliniz Geleceğimiz" Projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.
Kaynak: İHA