Esnaftan Başkan Ergün'e Modern Pazaryeri Teşekkürü

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Hasan Geriter ve Manisa Meyve, Sebze ve Umum Pazarcılar Odası Başkanı Halim Şener’i makamında ağırladı. Ziyarette MESOB Başkanı Hasan Geriter, Manisa Büyükşehir Belediyesinin şehre kazandıracağı en önemli projelerden bir tanesi olan ‘Eski Garaj Yeni Proje’de yer alan modern pazaryeri nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür etti.

Esnaftan Başkan Ergün'e Modern Pazaryeri Teşekkürü
Ziyarette geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Manisa eski Belediye Başkanı Adil Aygül de rahmetle anıldı. ‘Eski Garaj Yeni Proje’de yer alan pazaryerinin de görüşüldüğü ziyarette konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, “Manisa’da bir kangren olan ve görev yaptığı sırada bu sıkıntımızı yakinen takip eden Büyükşehir belediye başkanımız, bu sıkıntımıza geçici değil, kalıcı bir çözüm bulabilme adına önemli bir proje ortaya koydu. Önümüzdeki günlerde temeli atılacak olan bu projeyle bize pazaryeri müjdesini verdiler. İnşallah bu projede pazaryerimizin de temeli atılarak 50 yılı aşkın süren Manisa pazaryeri sorununa da son verileceği kanısındayız. Bu nedenle şahsımız ve pazarcılar odamızla beraber kendisine ve ekibine teşekkür etmeye geldik” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “Değerli başkanımın da ifade ettiği gibi, pazar sorunu Manisa’da yıllardır kanayan bir yara. Yer değiştirme sorunları, oradan oraya göç noktasında hep sıkıntılarla yıllardır boğuşuldu. Artık geçici değil, kalıcı bir çözüm bulma noktasında bizim ‘Eski Garaj Yeni Proje’ adlı projemizde tezgah sayısına kadar kendileriyle yaptığımız istişarelerde projenin oluşumu için onların da fikirlerini almıştık. 4-5 aylık gecikmeyle birlikte bu projenin yer teslimi müteahhit firmaya yapıldı. 36 aylık bir süreyi kapsayacak bir proje bu. Yakın bir süre içerisinde de insanlarımızın bilgilendirilmesi noktasında el broşürleri dağıtılacak. Projenin tamamlanmasına müteakip, Manisa çok daha modern konumda tezgahları olan ve girişinden çıkışına kadar, üzerinin açılıp kapanma sistemine kadar çok modern bir pazaryerini hayata geçirme noktasında olacağız. Pazarcı kardeşlerimizde bu süreçte ortak mutabakatla belirlediğimiz yerde pazarlarını kuracaklar. Vatandaşımızın çok fazla etkileneceğini de tahmin etmiyorum çünkü çok yakın bir bölge. İnşallah hayırlısı olur. Manisamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA