Eski Katalan Lider Puigdemont Brüksel'de Hakim Karşısına Çıkacak

Katalonya Özel Yönetimi eski Başkanı Carles Puigdemont ve 4 eski bakan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de hakim karşısına çıkacak.

İspanya Ulusal Mahkemesi tarafından hakkında çıkartılan tutuklama kararının ardından beraberindeki 4 eski bakanla birlikte Brüksel’de polise teslim olan eski Katalonya Özel Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont ve bakanlar, Brüksel’de hakim karşısına çıkarılacaklar. Brüksel Savcılığı tarafından akşam saatlerinde yapılan açıklamada, eski Katalan lider ile 4 eski bakanın duruşmasının 17 Kasım’da Brüksel Asliye Hukuk Mahkemesi’nde yerel saatle saat 14.00’te basına kapalı olarak görüleceği belirtildi. Brüksel Savcılığı, daha önce yaptığı açıklamada duruşmanın önümüzdeki hafta yapılacağını açıklamış ancak tarih vermemişti.

Eski Katalonya Özel Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, 4 eski bakan ile birlikte Pazar günü erken saatlerde Belçika Federal polisine teslim olmuştu. Ancak daha sonra soruşturma hakimi, Puigdemont ve 4 eski bakan hakkında tahliye kararı vermişti. Belçika’yı terk etme yasağına uymaları istenen Carles Puigdemont ile eski bakanların sabit bir adreste ikamet etmelerinin ve adli makamlarca çağrıldıkları zaman hazır olmalarının istendiği belirtildi.
Kaynak: İHA