'Doğa İçin Pedal Çevir' Projesi Kapsamında Aydos Ormanı Temizlendi

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün organizasyonuyla gelecek nesillere temiz bir kent bırakmak amacıyla çevre bilincini arttırmaya yönelik çalışmalar kapsamında “Doğa İçin Pedal Çevir” sloganıyla Aydos Ormanı’nda temizlik yapıldı.

'Doğa İçin Pedal Çevir' Projesi Kapsamında Aydos Ormanı Temizlendi
Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün İsbidos (İstanbul Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu) ve TEMA Kartal Şubesi işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, TEMA Vakfı Kartal İlçe Sorumlusu Zuhal Solmaz, İstanbul Bisiklet ve Doğa Sporları Grubu kurucularından, Murat Şimşek, Sinan Baydemir, Münir Keçicioğlu, moderatör-kaptan Kenan Kaya, Yeditepe Üniversitesi Genç Tema Topluluğu, Üsküdar Üniversitesi Genç Tema Topluluğu, İstanbul Bisiklet ve Doğa Sporları Grup üyeleri ile doğa ve sporseverler katıldı.

Ormanda bisiklet turu ve yürüyüş yaparak yerlerde bulunan pet şişe ve naylonları çöp poşetlerine dolduran sporcular doğayı koruyarak geri dönüşüme katkıda bulundu. Toplanan 100 torbalık geri dönüşüm malzemeleri, ÇEVKO ekipleri tarafından geri dönüşüme kazandırılmak üzere alındı.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan yaptığı konuşmada, “Bizler yöneticiler olarak Kartalımızı daha temiz hale getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Kartal Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çevre koruma ve Kontrol Müdürlüğü de her daim Kartal ve Kartal halkı için görevlerinin başında” dedi.

Kaynak: İHA