Burdur'da Gazilere Gazilik Rozetleri Takıldı

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Diyarbakır Sur Gazileri J. Uzm. Çvş. Erkan Bakır ve J. Uzm. Çvş. Himmet Can’ın Gazilik rozetlerini taktı.

Burdur'da Gazilere Gazilik Rozetleri Takıldı
Diyarbakır Sur Gazileri J. Uzm. Çvş. Erkan Bakır ve J. Uzm. Çvş. Himmet Can’a, Vali Şerif Yılmaz tarafından Gazilik Rozetleri takdim edildi. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı tarafından gönderilen Gazilik Rozetleri, Valilikte düzenlenen törenle Burdurlu olan Sur Gazilerine teslim edildi. Törene Vali Yılmaz’ın yanı sıra Garnizon Komutanı P. Alb. Hakan Tutucu, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar katıldı.

Gazilerin göğüslerine şeref madalyaları olan Gazilik Rozetini takan Vali Yılmaz, “Öncelikle bu ülke için, canlarını kanlarını gözünü kırpmadan feda etmeye hazır olan tüm güvenlik kuvvetlerine teşekkür ediyorum. Her iki arkadaşımızda, özellikle ülkemizin belli bir bölgesinde devlet hâkimiyetini ortadan kaldırmaya yönelik, ülkenin işgal edilmesine yönelik çukur adamların yapmış olduğu, çukur eylemlere karşı yapılan mücadelede gazi oldular. Çok şükür sizlerin de bildiği gibi o tarihte çukur eylemlerini gerçekleştirenler hak ettikleri cezayı buldular ve bu ülkenin işgal edilemeyeceğini, bu ülkenin parçalanamayacağını, bu ülkenin bölünemeyeceğini orada gördüler. Çok ağır bir darbe indirerek, o bölgeden bu teröristleri temizledik. Tabi o dönemde hem şehitlerimiz oldu. Hem gazilerimiz oldu. Özellikle el yapımı patlayıcılarla arkadaşlarımızın büyük bir kısmı kurulan tuzaklarla ya şehit oldu, ya gazi oldu. Ben gazilerimize milletimiz adına teşekkür ediyorum, Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.



Terörle mücadeleye devam!

Türkiye’nin terörle mücadeleye kararlılıkla devam ettiğini hatırlatan Vali Yılmaz, “Hala mücadelemiz devam diyor. Özellikle Türkiye’nin bölünmesi parçalanması için gerek içeriden, gerekse dışarıdan saldırılar artarak devam ettiği bir dönemi yaşıyoruz. Çok şükür Devletimiz, milletiyle, vatandaşıyla hep beraber birlik, beraberlik içerisinde bunlara karşı gereken tavrı davranışı kararlılığı gösteriyor. Bu uğurda şehitlerimiz oluyor, gazilerimiz oluyor. Ama hepsine tüm millet 80 milyon milletimiz şükranlarını ifade ediyor. Bugün iki arkadaşımıza taktığımız bu gazilik rozetleri semboliktir. Semboliğin ötesinde bilin ki bütün milletin duaları hisleri duyguları sizlerle beraber, sizlere de teşekkür ediyorum. Sizlerin sayesinde o topraklar namahremin eline geçmedi geçmeyecek.”

Gazi J. Uzm. Çvş. Erkan Bakır’ın 20 Ocak 2016 tarihinde, J. Uzm Çvş. Himmet Can’ın ise 15 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır İli Sur İlçesinde Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik operasyonlar sırasında Gazi oldukları öğrenildi.
Kaynak: İHA