Bingöl'de Kurtuluş Savaşını Anlatan Tiyatro Sahnelendi

Bingöl’de Gençdes projesi kapsamında Kurtuluş Savaşını anlatan tiyatro sahnelendi.

Bingöl'de Kurtuluş Savaşını Anlatan Tiyatro Sahnelendi
Bingöl Tiyatro Derneği üyeleri tarafından, Kurtuluş Savaşını anlatan tiyatro gösterimi emniyet mensupları ve aileleri için sahnelendi. Gençdes projesi kapsamında hazırlanan oyununun ilçe ve köylerde oynadıktan sonra emniyet mensupları içinde sahneye çıkan tiyatrocular, gösterimin ücretsiz olarak belirli aralıklar halinde devam edileceğini bildirdi.

Proje kapsamında amaçlarının milli bilinç oluşturmak olduğunu kaydeden Bingöl Tiyatro Derneği Başkanı Mustafa Artan, “Genç-Des proje kapsamında oynatılan işgal altında kurtuluş savaşını anlatan tiyatro oyunu gösterimini il ve ilçelerde ücretsiz gösterim yaptık. Bizim amacımız devletine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesi için sanatla katkı sağlamaktır"dedi.

Daha önce hiç tiyatro izlememiş yüzlerce çocuğu tiyatro ile buluşturduklarını da aktaran Artan;" Üstelik ilk izledikleri tiyatro oyununda ecdadın ne zorluklarla bu ülkeyi kurtardıklarını gördüler. Sadece çocuklar da değil, yetişkinler de oyunumuzu izlerken çok etkilendi. Oyunumuzu emniyet personelimize de sunduk ve onlar da bizim bu çalışmamızı beğenerek izledi”ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA