BEBKA'dan Teknoloji Firmalarına Destek

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından teknoloji tabanlı firmaların güçlendirilerek katma değerli üretime geçişin yapılması amacıyla geliştirilen Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı (TechUP) tanıtıldı.

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi tarafından teknoloji tabanlı firmaların güçlendirilerek katma değerli üretime geçişin yapılması amacıyla geliştirilen Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programının (TechUP) tanıtımı yapıldı.

BEBKA'nın Uludağ Üniversitesi (UÜ) Teknoloji Transfer Ofisi ile ortaklaşa geliştirdiği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile UÜ ve ULUTEK iş birliğinde düzenlediği TechUP'ın tanıtım toplantısı ULUTEK Teknoloji Geliştirme Bölgesinde gerçekleştirildi.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son yıllarda ekonomik ve ticari anlamda geliştiğini söyledi. 2023 hedeflerine ulaşabilmek için rekabet gücünün artırılması, Ar-Ge, patent ve ileri teknoloji sektörlerinde ilerlenmesi, üretimde yerli katma değerinin yükseltilmesi, sürdürülebilir üretime imkan veren yüksek teknolojili ürün desenine geçilmesi gerektiğini vurgulayan Gerim, şunları aktardı:

"Teknolojiye kolay uyum sağlamak güzel ancak bunun da bir bedeli var. Ülke olarak gelişmek istiyor, sosyal ve beşeri olarak da bir kalkınma hedefliyorsak milli gelirimizi artırmalıyız. Bunun için de teknolojik ürünler üretmeliyiz. Maalesef ileri teknolojik ürünler anlamında yeterli düzeyde değiliz. Biz de bu çalışmalara katkı vermek için TechUP ile önemli bir adım atıyoruz. Bu programla teknoloji ürünü geliştirmiş ancak fazla yol alamamış girişimcilerimize 7 aylık bir süreçte 24 saat eğitim ve 157 saat mentörluk hizmeti verilecek."

ULUTEK TEKNOPOARK Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Kanık da girişimcilerin hızlanmak zorunda olduğunu belirtti.

"Geçmezseniz geçilir, büyümezseniz durumunuzu korusanız bile size göre büyüyenlere oranlara küçülmüş olursunuz." ifadesini kullanan Kanık, şöyle devam etti:

"Son zamanlarda sıfırdan gelen girişimcilere profesyonel eğitimlerle önemli katkılar sağlanıyor. Mevcut girişimcileri işlerini daha iyi büyütecek ve uluslararası piyasaya açılacak şekilde düzenlenen programlar arasında en geniş kapsamlısı olan TechUP'tan faydalananlar şanslı olacaklar."

BEBKA Birim Başkanı Jülide Alan ise girişimcilik ekosistemi ve Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programının bu ekosisteme yapacağı katkı konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Hızlı büyüyen veya büyüme potansiyeline sahip girişimcilerle ürün, hizmet ve iş modelleri açısından yenilikçi KOBİ'lerin hedeflendiğini ifade eden Alan, proje başvuruları için son tarihin 30 Kasım olduğunu, detaylı bilgi almak isteyenlerin BEBKA TechUP Bursa internet sitesini (www.bebka.org.tr/techup/bursa) ziyaret edebileceklerinin altını çizdi.
Kaynak: AA