BBP Genel Başkan Yardımcısı Çayır Açıklaması

'BBP, her şey ortak akıl ve istişare ile üretilsin iddiasıyla kurulmuştur. Bizim farklılığımız budur. Yerli, milli, bağlantısız ve bağımsız bir hareketiz'

BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, "BBP, her şey ortak akıl ve istişare ile üretilsin iddiasıyla kurulmuştur. Bizim farklılığımız budur. Yerli, milli, bağlantısız ve bağımsız bir hareketiz." dedi.

Çayır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir televizyon programında BBP'yi kuran Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 arkadaşının, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün isteği üzerine siyaset yaptıkları Milliyetçi Çalışma Partisi'nden ayrıldıkları yönünde iddialarda bulunulduğunu hatırlattı.

BBP'nin fikri sancıdan doğan bir parti olduğunu ifade eden Çayır, o dönemde ülkücü hareketin durumunu değerlendirip ona göre karar verdiklerini belirtti.

BBP'nin birilerinin sözü ve emriyle doğmadığını anlatan Çayır, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP'de o zaman ki MÇP'de lider, doktrin ve teşkilat üçlemesi vardı. Bunlar tartışılmaya başlandı. Sonuç itibarıyla liderin bir tek sözü ile değil de ortak akıl ve istişareyle kararların alınması gerektiğini savunduk. Bu bir çatışma doğurdu. İnandıklarımızı söyleme adına, siyasette iki yüzlülüğe yer olmaması için, millete söylenenin Meclis'te de söylenebilmesi için tavır ortaya kondu. Artık orada siyaset yapma zemini kalmayınca merhum Yazıcıoğlu ve bizler ayrıldık. Bunu görememelerini şaşkınlıkla karşılıyorun. BBP'yi FETÖ'nün kurdurduğu iddialarını ortaya atan arkadaşlar ya sağır ya da dünyadan habersiz. Veya birileri bu kişileri maksatlı konuşturuyorlar."

Bir inanç ve dava partisi olduklarını anlatan Çayır, "BBP, her şey ortak akıl ve istişare ile üretilsin iddiasıyla kurulmuştur. Bizim farklılığımız budur. Yerli, milli, bağlantısız ve bağımsız bir hareketiz." ifadelerini kullandı.

Çayır, Türk milletinin ve kamuoyunun bu şekilde gerçeği bilmesinde fayda olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA