Başkan Togar, Din Görevlilerine Ağırladı

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköy Belediyesi Düğün ve Kongre Salonunda düzenlenen programda İl Müftüsü Veysel Çakı, İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu ve ilçenin farklı mahallelerinde görev yapan imamlar ve din görevlileri ile bir araya geldi.

Başkan Togar, Din Görevlilerine Ağırladı
Tekkeköy Belediyesi tarafından tertip edilen istişare toplantısına Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, İlçe Müftüsü Hüseyin İmamoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Müftülük personeli ve Tekkeköy’ün farklı mahallelerinde görev yapan imamlar ve din görevlileri katıldı.

Toplumu şekillendirme ve kişilere yön verme noktasında din adamlarına büyük görevler düştüğünü kaydeden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Geleceğe, yarınlara ve toplumlara şekil veren iki gurup insan vardır. Bunların birincisi din görevlileri, ikincisi ise eğitimcilerdir. Eğitimciler hayatın belli bir noktasında vardır. Din görevlileri ise çocuk doğduğu zaman kulağına ezan okumakla başlayan, öldüğü zaman defneden, toplumun doğumundan ölümüne kadar hayatın içinde olan kişilerdir. Hem yaşam süremizce bizlere doğruyu güzeli anlatır ve öğretirler hem de fani dünyada bizleri baki dünyaya hazırlarlar. Bu gün burada sizlerle birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Görev yaptığı mahallede, mahalle sakinlerinin duygularını paylaşan her konuda yardıma koşan dini ve insani vazifeleri layıkıyla yerine getiren, örnek alınan ve örnek gösterilen tüm hocalarımızdan, din görevlilerimizden Allah razı olsun, rabbim yar ve yardımcıları olsun” dedi.

İmamlığın manevi bir görev olduğuna dikkat çeken İl Müftüsü Veysel Çakı, “İmamlık maneviyat yüklü gönül işidir. Din görevlisi kardeşlerimiz dört bir yanda mesai kavramı gözetmeksizin görevlerini layıkıyla yerine getiren bireylerdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA