Başkan Asya'dan Okul Ziyareti

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.

Başkan Asya'dan Okul Ziyareti
Eğitim kurumlarını ziyaret kapsamında belirli aralıklarla şehir merkezindeki okullara giden Belediye Başkanı Feyat Asya, minik yüreklere dokunmaya devam ediyor. Haftanın ilk günü mesaiye Cumhuriyet İlkokulunu ziyaret ederek başlayan Başkan Asya, burada öğretmenlerle hasbıhal ederek, başarılı öğrencileri de ödüllendirdi. Okul Müdürü Cesim Temurçin ve okul yönetimi tarafından karşılanan Başkan Asya, okulun genel durumu ile ilgili bilgi aldıktan sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sık sık eğitim camiası ile görüşmeye özen gösterdiklerini belirten Başkan Asya, öğretmen ve idarecilerin fikir ve önerilerinin kendilerine yol gösterdiğine vurgu yaptı.

İstişare geleneğini yaygınlaştırmanın çok faydasını gördüklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Asya, görev süresinin başlamasından şimdiye kadar toplumun her kesimi ile belirli periyotlarda bir araya geldiklerini söyledi.

Belediyenin çalışmaları ile ilgili öğretmenleri bilgilendiren Başkan Feyat Asya, “Bugüne kadar yaptığımız yatırımlarla proje belediyeciliğini ilimizde uygulamayı başardık. Göreve başlar başlamaz oluşturduğumuz acil eylem planımız doğrultusunda birçok eksikliği kısa bir sürede ortadan kaldırdık. Bununla beraber hazırladığımız stratejik planımıza göre kısa, orta ve uzun vadede projeler hazırlayarak ilimizin yeni bir değişim ve dönüşüm sürecine girmesine öncülük ettik. Kısa ve orta vadede planladığımız projelerimizi Allah’a şükür tamamlayarak hizmete sunduk. Altyapı ve cazibeli içme suyu temini gibi uzun vadede planladığımız projeleri de başlattık. Şu anda bu projelerimizi devam ettiriyoruz. Halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Taahhütlerimizin ötesinde hedefler belirleyerek bunları hayata geçirdik. İnşallah şu anda yürütmekte olduğumuz çalışmaların tamamlanması ile Muş’umuzu hak ettiği konuma getireceğiz” dedi.

Altyapı gibi süreç isteyen ve meşakkatli projeleri başlattıklarını ifade eden Başkan Asya, bu konuda vatandaşlardan sabırlı olmalarını ve destek vermelerini beklediklerini, girmiş oldukları zorlu dönemin ardından hep birlikte feraha ulaşacaklarını sözlerine ekledi. Yol, kaldırım, çevre temizliği, altyapı ve üstyapı gibi belediyelerin asli görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Asya, bunlarla beraber sosyal belediyeciliğin de gereğini yaptıklarını vurguladı.

Çocukların, gençlerin ve kadınların bilgiye ulaşmalarını kolaylaştırmak için Bilgi Evleri projesini başlattıklarını kaydeden Asya, bu kapsamda 2 bilgi evini hizmete sunduklarını ve 3 bilgi evinin de ihale edildiğini kaydetti.

Başkan Asya, yaptığı konuşmanın ardından, öğretmenlerin sorularını yanıtlayarak taleplerinin yapılması hususunda talimatlar verdi. Öğretmenlerle yapılan görüşmenin ardından öğrencilerle buluşan Başkan Asya, hayata dair kendilerine tavsiyelerde bulunarak, eğitim hayatlarında başarılar diledi. Başkan Asya, alanlarında başarılı olan öğrencileri de ödüllendirerek okuldan ayrıldı.
Kaynak: İHA