'Başarının En Tepesine Hep Birlikte' Konferansı Düzenlendi

İnönü Üniversitesi Bilinçli Gençlik Topluluğu tarafından "Başarının En tepesine hep birlikte" konferansı düzenlendi.

'Başarının En Tepesine Hep Birlikte' Konferansı Düzenlendi
Hoca Ahmet Yesevi salonundaki konferansa, İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Özcan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Altay, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Durak, Gençlik Konseyi Genel Başkanı Ahmet Bayduz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Bilinçli Gençlik Topluluğu Başkanı Ebubekir Şireci, katılımcılara teşekkür ederek, "Bugün gerçekten de beklemediğimiz bir kalabalıkla karşılaştık. Özellikle ayakta dinleme nezaketini gösteren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Alişan hocamız çok değerli bir hocadır. Sizler için uğraştık ve gerçekten de uğraştığımıza değdiğini görüyorum" ifadelerini kullandı.

Şireci’nin konuşmasının akabinde Gençlik Konseyi Genel Başkanlığı tarafından hazırlanan "Projeler ve Çalışmalar" adlı tanıtım videosu izletildi.

Gençlik Konseyi Genel Başkanı Ahmet Bayduz, milli birlik ve beraberlik değerlerine uygun bir gençlik yetiştirme noktasında çalışmalar yaptıklarını söyledi.



Bayduz, birlik ve beraberliğin çalışmalarımızda her zaman ön planda olduğuna değinerek, "Konuşmalarımızda belirttiğimiz gibi milli ve manevi değerlere uygun bir gençlik yetiştirme noktasında gençlik konseyi olarak büyük çalışmalar yapmaktayız. Üniversitedeki genç kardeşlerimizle, ilçe, ortaöğretim, il teşkilatımızla beraber ülkenin, devletin, milletin ihtiyaç duyduğu gençliği yetiştirme noktasında büyük adımlar atıyoruz. Bu anlamda bize destek veren en başta İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya ise yaşadığı anılarını öğrencilerle paylaşarak şunları söyledi:

"Sizin gönlünüze dokunmak, sizin gözlerinizdeki ışıltıyı parlatmaktan daha güzel bir şey olamaz. Ben bugüne kadar çocuklarıma hiç ders çalış demedim. Çünkü ben öncellikle çocuklarıma öğrenip öğretmeyi gösterdim. Öğrenmenin sınırı yok, severseniz sınırı olmaz. İşte ben bugün size bu başarıdaki yolculuğa, zirveye giderken karşılaştığım sıkıntıları, bunları nasıl aştığımı sizinle paylaşmak istiyorum. Ama ben her şeyden önce sizin gönlünüze misafir olmak istiyorum. Çünkü ben şunu anladım ki bir insanın gönlüne misafir olabilirseniz o da misafir olmanıza izin veriyor. Zirveden başlayalım ama ben tersten başlayayım. Yokluğun çok olduğu bir zamanda yaşadım. Eşyalar çocuklardan daha kıymetliydi. Çocuklardan biri ölse beş tane daha vardı. Ama eşyaya bir şey olsa ondan başka bir tane daha yoktu."

"Zirveye çıkarken bir çıkarsınız bir düşersiniz”

Öğrencilere önerilerde bulunan Kapaklıkaya, "Zirveye çıkarken bir çıkarsınız bir düşersiniz, önemli olan düşmek değil kalkıp yeniden yürümektir. İnsan okudukça, tahsil gördükçe aynı sizin gibi olmalıdır. Benim en çok sevdiğim yer sizin yüreğiniz var ya pırlanta gibi bozulmamış kalbiniz onlarla buluşup merhabalaşmaktır. Çocukken yüreğimi çalanların ışıltılarını verdiğim bir kararla tüm Türkiye’nin zirvesinde alkış ışıklarına çevirmiştim. Başarılı olmak istiyorsanız herkesin yaptığını yapmayacaksınız, herkesin yapamadığını yapacaksınız" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş Kapaklıkaya’ya plaket takdim etti.

Gençlik Konseyi Genel Başkanı Ahmet Bayduz da Kapaklıkaya’ya Malatya’nın simgesi olan kayısı hediye etti.

Ayrıca Bayduz, Topluluk Başkanı olan Ebubekir Şireci’ye başarılarından dolayı plaket takdim etti.
Kaynak: İHA