Avustralya'da At Yarışları Geçit Töreni

Melbourne’da yarın koşulacak geleneksel Melbourne Kupası öncesinde yapılan geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu.

MELBOURNE – Avustralya’nın Melbourne kentinde yarın 157’ncisi gerçekleştirilecek geleneksel Melbourne Kupası at yarışlarının geçit töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Dünyanın sayılı at yarışları arasında gösterilen ve yarın 157’incisi koşulacak geleneksel Melbourne Kupası at yarışları için daha önce yarış kazanan bazı atlar ve jokeylerin katlımıyla kent merkezindeki Swanston Caddesi’nde geçit töreni düzenlendi.

On binlerce Avustralyalının ilgi gösterdiği geçit töreninde, yarışın birincisine verilecek 200 bin dolar değerindeki 24 ayar altın kupayı Victoria Yarış Kulübü Başkanı Amanda Elliott, Melbourne Belediye Başkanı Robert Doyle ile klasik bir araç üzerinde taşıdı.

Daha önceki yıllarda başarılı olan jokeyler, at sahipleri, ünlü seyisler ve yarışa katılacak jokeylerin klasik araçlar üzerinde katıldığı geçit töreninde, renkli görüntüler oluştu.

Trafiğe kapatılan geçit güzergahını dolduran yarış meraklılarının jokeylerle bol bol resim çektirdiği törende, Yeni Zelanda’nın yerli halkı Maoriler de geleneksel danslarından örnekler sundu.

Geçit töreninin sonrasında Federasyon Meydanı’nda toplanan kalabalığa hitap eden Melbourne Belediye Başkanı Robert Doyle, törene yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı söyledi. Yarınki yarışların keyifli geçmesi dileğinde bulunan Doyle, "Lütfen katılın, yarınki günden keyif alın, Melbourne’u gururlandırın, eminim yapacaksınız." dedi.

- Hayvan hakları savunucularından protesto

Geçit töreninde, hayvan hakları savunucuları ise onlarca atın ölümüne neden olduğu belirterek yarışların durdurulması yönünde sloganlar attı.

Protestocular, ‘‘Onların hayatı, sizin paranız’’, ‘‘At yarışları öldürüyor’’ ve ‘‘Onlar (atlar) partiye gitmiyorlar’’ pankartları eşliğinde seslerini duyurmaya çalıştı.

Melbourne Flemington Hipodromu’nda, birinciye 3,6 milyon dolar olmak üzere toplamda 6,2 Avustralya doları ödül (4,75 milyon ABD doları) verilecek 157’inci Melbourne Kupası at yarışlarına Avustralyalıların yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden yarışseverlerinde ilgi göstermesi bekleniyor.

Kaynak: AA