AK Parti Denizli Milletvekili Ramazanoğlu Açıklaması

'Sandalcık'a yapılacak barajdan yerleşim yerleri en az etkilenecek'.

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Sandalcık, Karaismailler, Yolçatı ve Suçatı mahallelerine daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacağını söyledi.

Ramazanoğlu, Sandalcık, Karaismailler, Yolçatı ve Suçatı mahalle muhtarları ve o bölgede yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek yıllardır yapılması gündemde olan barajın son durumu hakkında bilgi verdi.

Bölgede on yıllardır süren baraj probleminden dolayı buradaki vatandaşların emanet gibi oturduklarına dikkati çeken Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"Ne yerleşebiliyorsunuz ne de gidebiliyorsunuz. İki tarafta kalmışsınız. Bu empati ile dedim ki bu kardeşlerimin bu dertlerine bir nokta koymamız lazım. Bu yılın ağustos ayında barajı yapacak olan şirketin ihalesi feshedildi. Yani barajın yapımı ile ilgili sorumluluk onların elinden alınmış oldu. Konu artık vatandaş ile devlet arasında. Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu hocamızla görüştük. Sağolsun kendileri bu konuda acil bir çalışma başlattılar. İnşallah buraya daha küçük ölçekli, yerleşim yerlerinin en az seviyede etkileneceği bir baraj yapılacak. Böylelikle çevre de korunmuş olacak. Bu bir müjdedir, hayırlı uğurlu olsun diyorum."
Kaynak: AA