Afyonkarahisar'daki FETÖ Davaları

2 sanığa 5 yıl ile 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Afyonkarahisar'da, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturmalar kapsamında açılan 12 ayrı davada yargılanan 12 kişiden 2'sine 5 yıl ile 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 12 ayrı davaya, tutuklu sanıklar Mehmet Erpolat, Mehmet Tetik, Abdurrahman Koçak, Ahmet Aşık, Ali Tüter, Muhammet Hatipoğlu, Abdullah Çelik, Nevzat Balkoca, Yunu Emre Arslan, Saadettin Özbayrak, Muhammed Aydoğdu, Mehmet Barlık ve avukatları katıldı.

"Silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan yargılanan sanıklar, suçlamaları reddetti, beraatlerini ve tahliyelerini istedi.

Örgütün "astsubaylardan sorumlu imamı" olduğu iddiasıyla yargılanan "Hikmet" kod adlı Ahmet Aşık ve örgütün "jandarma da astsubayların grup sorumlusu" olduğu ileri sürülen "Yasin" kod adlı Yunus Emre Arslan duruşmada verdikleri ifadeleri inkar etti.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan tanık Muhammed Balta, Ahmet Aşık'ı "Hikmet" ismiyle tanıdığını, tayini Afyonkarahisar'a çıktığında Ankara'da kaldığı eve geldiğini anlattı.

Aşık'ın evine birkaç kişi ile birlikte geldiğini belirten Balta, "ByLock programını da o yükledi. Bana, 'Sen Afyonkarahisar'ı kazandın, seninle biz ilgileneceğiz.' dediler. Birebir görüşme amacıyla ByLock'u yüklediklerini söylediler. Afyonkarahisar'a geldiğim ilk günde görüştük." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Abdullah Çelik'e 5 yıl, Saadettin Özbayrak'a 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verdi.

5 yıl ceza alan tutuklu sanık Çelik, hükümle birlikte tahliye edilirken, diğer sanıkların duruşmaları ertelendi.
Kaynak: AA