AEÜ Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Tamamlanıyor

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Mimarlık-Mühendislik Fakültesi binasının bu yılın sonunda tamamlanacağı bildirildi.

AEÜ'den yapılan açıklamada, üniversite bünyesinde yapımı devam eden fakülte ve yüksekokul binalarının tamamlanarak hizmete açılması için inşaat çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Mimarlık-mühendislik fakültesine öğrenci alımının onaylanmasının ardından yeni binasının da tamamlanma aşamasına geldiği dile getirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Binaların hızla tamamlanarak öğrencinin ihtiyaçlarına bir an önce cevap vermesi için yoğun bir tempoda çalışılıyor. 4 bin 755 metrekare toplam alana sahip olan mühendislik-mimarlık fakültesi inşaatının zemin oturum alanı 4 bin 170 metrekaredir. İki katlı olarak devam eden binada 18 derslik, 32 laboratuvar, 2 amfi, 94 ofis ve toplantı, seminer ve internet salonu olmak üzere toplam 17 salon yer alıyor. 2017 yılının sonuna doğru bitirilmesi planlanan inşaat, yüzde 77 oranında tamamlandı. Dış cephe, mekanik, montaj, ince işler, elektrik ve mekanik tesisat ile çevre düzenleme işleri devam eden inşaat tamamlandığında, öğrenciler yeni binalarına kavuşmuş olacak."

Açıklamada, görüşlerine yer verilen AEÜ Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, mühendislik-mimarlık fakültesinin Kırşehir ve AEÜ için çok önemli olduğuna işaret ederek, fiziki imkanların yeterliliğinin, öğrencilerin öğretim faaliyetlerine de olumlu yansıyacağını belirtti.

Kaynak: AA