Adana 11. Uluslararası Tarım Fuarına Doğru

Adana merkez Yüreğir Ziraat Odası, Adana 11. Uluslararası Tarım Fuarında stant açacak.

Odadan yapılan yazılı açıklamada, TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen, araç ve ekipman sunan, tarımsal malzeme üreticileri, seracılık malzeme üreticileri, tohum ve fidan üreticileri, traktör firmaları, tarımsal makine firmaları, tarımsal mekanizasyon firmalarını buluşturan fuarda oda stant açarak ilçede yetişen ürünleri tanıtacak.

Odada görevli ziraat mühendisleri Sezgi İrkin, Şemsigül Aybaba ve Nurgül Karadoğan fuarda bölgede yetişen ürünler hakkında üreticileri bilgilendirecek.

Oda Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova içindeki Yüreğir Ovası'nın Türkiye'nin en bereketli topraklarına sahip olduğuna dikkat çekti.

Ovada onlarca çeşit ürünün bir arada yetişebildiğini ifade eden Doğan, şunları kaydetti:

"Ovamızda üretim, yıl boyunca durmaksızın devam ediyor. Bu fuara katılma amacımız da bereketli ovamızın ürünlerini, Türkiye'nin dört bir yanından gelen çiftçilerimize tanıtmaktır. Standımızda, bu yıl desteklemesi artan pamuğun tanıtımına ağırlık vereceğiz. Ayrıca bölgemizde yetişen greyfurt, mandalina, portakal, limon gibi ürünlerin yanı sıra, nar, yer fıstığı ile üretimi son dönemde yaygınlaşan pitahayanın (Ejder Meyvesi) tanıtımını gerçekleştireceğiz. Stantta, sera ürünleri ve milli tarım projesi çerçevesinde havzamızda üretimi yapılan zeytin, patates ve soğan gibi ürünlerde yer alacak. 5 gün sürecek fuar boyunca üreticilerimizle de daha yakın olup, sorularını yanıtlayacağız."

Doğan, fuarda ayrıca bölge üreticilerine, yetiştirebilecekleri katma değeri yüksek alternatif ürünler hakkında bilgilendirme yapacaklarını belirterek, çiftçileri yeni gelişmeleri yakından görmeleri için fuara davet etti.

Kaynak: AA