ABD Şokta Açıklaması 26 Ölü, 24 Yaralı

Sutherland Springs’te bir kiliseye düzenlenen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi yaralandı.

ABD Şokta Açıklaması 26 Ölü, 24 Yaralı
Texas Valisi Greg Abbott, düzenlenen basın toplantısında Sutherland Springs bölgesindeki kilisede pazar ayini sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıda 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 24 kişinin yaralandığını açıkladı.

Vali Abbot, ABD tarihinde düzenlenen kilise saldırılarının en büyüğü olduğunu belirterek, "Ölenler için uzun süre acı çekici bir yas tutacağız" dedi.

Saldırıyı gerçekleştiren kişinin 26 yaşındaki Devin Patrick Kelley olduğu belirtildi. Şahıs aracında ölü bulundu. Olay nedeniyle ülke genelinde 4 günlük ulusal yas ilan edildi.

12 günlük Asya gezisinde olan ABD Başkanı Donald Trump’ın, ABD’de bayraklarının, tüm kamu binaları, askeri birlikler ve dış temsilciliklerde 9 Kasım’a kadar yarıya indirilmesi için bir bildiri yayınladığı bildirildi.



TÜRKİYE’DEN KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Teksas eyaletindeki saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “ABD’nin Teksas eyaletinde bir kilisede meydana gelen saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybetmesinden ve birçok kişinin yaralanmasından büyük üzüntü duyduk. Saldırıyı şiddetle kınıyor, olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Amerikan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.

Kaynak: İHA