1. Ege Güvercin Fuarı Açıldı

Fuara, 16 farklı şehirden 2 bine yakın güvercin çeşidi katıldı.

Salihli ilçesinde gerçekleştirilen 1 .Ege Güvercin Fuarı'nda, 2 bine yakın güvercin çeşidi görücüye çıktı.

Ege Güvercin Sevenler Birliği tarafından Salihli ilçesinde 1. Ege Güvercin Fuarı düzenlendi.

Salihli Spor Salonu'nda düzenlenen fuarda güvercin severler, stantları tek tez gezerek farklı ırkları inceleme imkanı buldu.

Ege Güvercin Sevenler Birliği Sözcüsü Serkan Gündüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez düzenledikleri fuara gösterilen ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Fuara 16 şehirden katılım olduğunu kaydeden Gündüz. "100 farklı stantta 2 bine yakına güvercin var. Bu fuarı düzenlememizin amacı, farklı güvercin ırklarını bir araya getirmek ve bilgi alış verişi sağlamak. Bunun yanı sıra Manisa ve Ege’ye özgü güvercin ırklarını da ülkemize tanıtmak istiyoruz." dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkanı Prof. Dr. Türker Savaş ise Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı'nın güvercin ırklarının tescili ile ilgili olarak bir komite oluşturduğunu belirtti.

Türkiye'nin, Avrupa'daki birçok güvercin ırkının kaynağı olduğunu dile getiren Savaş, "Biz, elimizdeki ırkların kıymetini ne yazık ki yeterince bilememişiz. Bunun asıl nedeni de yeterli düzeyde kayıt tutulmamış. Türkiye'deki ırklarla ilgili birçok şeyi ne yazık ki Avrupa'da tutulan kayıtlardan öğrenebiliyoruz." dedi.
Kaynak: AA