Yemen'deki Bombalı Saldırı

Yemen Başbakanı Bin Dağr: 'Ülkedeki terör ve aşırıcılık odaklarının kökünün kazınması gerekiyor'.

Yemen Başbakanı Ahmed Ubeyd bin Dağr, ülkedeki terör odaklarının kökünün kazınması gerektiğini belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Bin Dağr, Aden ilinde güvenlik güçlerine bağlı suç araştırma merkezini hedef alan intihar saldırısının ardından Aden Valisi Ahmed Salimin'le telefon görüşmesi yaparak söz konusu terör saldırısına ilişkin bilgi aldı.

Bin Dağr, görüşmede, hükümetin terör ve aşırıcılığın sonlandırılması için çalışmalarına devam ettiğini ve bunların kaynaklarının kurutulacağını ifade ederek, "Ülkedeki terör ve aşırıcılık odaklarının kökünün kazınması gerekiyor." dedi.

Güvenlik bilincinin artırılması, vatandaşların güvenlik ve istikrarını bozmaya çalışan terör hücrelerinin peşinin bırakılmaması gerektiğini de vurgulayan Bin Dağr, bu tür olayların, hükümeti terör hücrelerini nerede olursa olsun takip etmekten alıkoymayacağını aktardı.

Öte yandan terör örgütü DEAŞ, kendisine ait olduğu belirtilen sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki bir hesaptan yaptığı açıklamada, söz konusu saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Açıklamada, "Ebu Osman el-Hadrami" isimli DEAŞ mensubunun, Aden'deki suç araştırma merkezine bomba yüklü araçla saldırı düzenlediği, daha sonra örgüt mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda, binanın bazı kısımlarını ateşe vererek askeri teçhizatı kullanılmaz hale getirdiği kaydedildi.

Meşru yönetimin geçici başkenti Aden'e bağlı Hur Meksir ilçesinde bugün suç araştırma merkezini hedef alan intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 7 polis hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA