Yabancı Öğrencilere Kahvaltı Buluştu

Eskişehir’de üniversite eğitimine devam eden yabancı öğrenciler, Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneğinin (YUDER) düzenlemiş olduğu kahvaltıda bir araya geldi.

Yabancı Öğrencilere Kahvaltı Buluştu
Dünyanın dört bir yanından Eskişehir’e gelerek, üniversite eğitimlerini sürdüren yabancı öğrenciler kahvatıda biraraya geldi. Samimi bir havada geçen etkinlikte, uzun süredir Eskişehir’de okuyan üniversiteliler ile bu sene ilk kez Türkiye’ye gelen öğrenciler, birbirleriyle tanışma fırsatı buldu.

Kur-an’ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, dualar okunarak kahvaltıya geçildi. Etkinlikte söz alan YUDER Başkanı Nihat Demir, Eskişehir’de bulunan yabancı öğrencilerin yaşadığı sıkıntılara bir nebze de olsa çözüm üretmeye gayret ettiklerini söyledi.

Dernek olarak hiçbir menfaat gözetmeden, yabancı öğrencilere kucak açtıklarını vurgulayan Başkan Demir, öğrencilere seslendiği konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Biz, 2011 yılında, Eskişehir’de öğrenim gören siz değerli kardeşlerimizi Eskişehir halkına tanıtmak, Eskişehirlilerde misafir öğrenci farkındalığını oluşturmak için kurulmuş bir derneğiz. 2011’den beri de birçok mezun kardeşimizi ülkesine gönderdik. Onlarla hala irtibatımız devam ediyor sosyal medya üzerinden. Bizler, Yunus Emre’nin ‘Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz’ dörtlüklerini kendine şiar edinmiş bir derneğiz. Çıkar beklemeksizin, tamamen gönüllülük esasıyla sizlerin dertleriyle dertlenen, hastalığınızda, sağlığınızda, mutluluğunuzda, üzüntünüzde yanınızda olmaya çalışan bir ekibiz. Sizlerin burada karşılaşma ihtimaliniz olan ya da karşılaştığınız sıkıntıları çözmek adına adımlar atıyoruz. Çünkü biz inancımız gereği, hepimizin kardeş olduğuna iman ediyoruz.”

Kahvaltıda, yabancı öğrenciler bol bol fotoğraf çektirerek günü ölümsüzleştirdiler ve etkinlikte emeği geçen YUDER temsilcilerine teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA