Ümit Yaşar Oğuzcan Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı

Türk şiirinin büyük ustalarından Tarsus doğumlu şair Ümit Yaşar Oğuzcan, ölümünün 33. yıl dönümünde İçel’de anıldı.

Ümit Yaşar Oğuzcan Ölüm Yıl Dönümünde Anıldı
İçel Büyükşehir Belediyesi ile İçel Yazarlar Derneği (MEYAD) tarafından, Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen geceye, İçel Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, meclis üyeleri, şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın akrabaları, şairler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Anma gecesinde, salonun girişinde sanatseverleri karşılayan Ümit Yaşar Oğuzcan anısına hazırlanan sergi yoğun ilgi gördü. Program, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ve Oğuzcan’ın kendi sesinden okuduğu şiir dinletisi ile başladı.

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, “Bu güzel duygu dolu geceyi bize yaşatan şairlerimize, sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Yüreklerine sağlık. Ümit Yaşar Oğuzcan’ın, cumhuriyet tarihinde bana göre çok önemli bir yeri var. Cumhuriyet tarihimizin en güçlü kalemlerinden bir tanesi. Kendisini rahmetle, minnetler anıyorum. Ruhu şad olsun, mekanı Cennet olsun” dedi.



‘DOSTLAR SENİ UNUTUR MU’YU SESLENDİRDİ

İçel Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, şair Oğuzcan’ın hayatını dinleyicilere anlatarak, “Yöremizin güçlü şairi Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 33. ölüm yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyoruz. İçel Yazarlar Derneği’nin her yıl gelenek hale getirdiği Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anma programlarının en büyük destekçisi, tabii ki İçel Büyükşehir Belediyesi ve sanat ile sanatçının dostu olan Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dır” diye konuştu.

Aydın, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın, Aşık Veysel Şatıroğlu’nun, ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ şiirine karşılık olarak yazdığı ‘Dostlar Seni Unutur mu?’ şiirini seslendirerek konuşmasını sonlandırdı.

GECEDE ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN’IN AKRABALARI DA YER ALDI

Gecede Ümit Yaşar Oğuzcan’ın akrabalarından Hikmet Oğuzcan, ‘Rıhtımda’ ve Tuğba Oğuzcan Bayram ise ‘Sevi’ şiirini seslendirirken, İçel Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Kudret Ünal ‘Milyon kere Ayten’ şiirini okuyarak dinleyenlere şiir dolu bir gece yaşattı.

Programda İçel Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği eğitmenleri, şairin bestelediği birbirinden güzel şarkılarını seslendirirken, programa katılan diğer şairler de Ümit Yaşar Oğuzcan tarafından kaleme alınmış şiirleri okudular.

Kaynak: İHA