Sudanlı Siyam İkizler Başarılı Operasyonla Birbirlerinden Ayrıldı

Sudanlı Cud ve Cuna adlı siyam ikizleri, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta gerçekleştirilen ve 9 saat süren başarılı operasyonla birbirlerinden ayrıldı.

Sudan'lı Cud ve Cuna adlı siyam ikizi bebekler, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta gerçekleştirilen 9 saatli başarılı bir operasyonla birbirlerinden ayrıldı.

Başkent Riyad'taki Kral Abdullah Çocuk Hastanesinde operasyonu gerçekleştiren heyet başkanı Dr. Abdullah er-Rubeyan, Sudanlı siyam ikizlerinin Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın direktifi doğrultusunda ameliyat masasına yatırıldığını ifade etti.

Rubeyan, çocuk cerrahisi, plastik cerrahisi, anestezi ve diğer ilgili birimlerden oluşan 20 kişilik bir uzman ekip ile 9 saat ve 6 aşamadan oluşan operasyonun tamamlandığını aktardı.

Karın bölgelerinden birbirlerine yapışık olan ikizlerin ayrılması operasyonlarının başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve ikizlerin iki farklı yataklara alındığını dile getiren Rubeyan, Cud ve Cuna bebeklerin 3 ile 4 hafta sonra taburcu edilmelerinin beklendiğini bildirdi.

Operasyonun maddi durumu zayıf olan siyam ikizlerinin ailelerine destek için Kral Selman İnsani Yardım kurumu tarafından finanse edildiği kaydedildi.
Kaynak: AA