Şile'de Batan Gemide Hayatını Kaybeden Hüsamettin Yazıcı Toprağa Verildi

Şile açıklarında mürettebatı oldukları demir yüklü kuru yük gemisinin batması sonucu hayatını kaybeden Hüsamettin Yazıcı’nın (56) cenazesi Ordu’nun Perşembe ilçesinde toprağa verildi.

Şile'de Batan Gemide Hayatını Kaybeden Hüsamettin Yazıcı Toprağa Verildi
Önceki gün yapılan arama çalışmaları sırasında cesedine ulaşılan Yazıcı’nın cenazesi kardeşleri tarafından alınarak Ordu’nun Perşembe ilçesine getirildi.

İçel Mahallesi Çapraz semtindeki evinde helallik alınan Hüsamettin Yazıcı’nın cenazesi daha sonra aynı mahalledeki caminin avlusuna götürüldü. Yazıcı’nın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedildi.

Abisi ile hayatını kaybetmeden 3 gün önce telefonda konuştuğunu söyleyen Hüsamettin Yazıcı’nın kardeşi Muhsin Yazıcı, “Canımız yandı. Artık bizlere bu konuda devlet yetkililerin sahip çıkmasını istiyoruz. Medya bizim yanımızda oldu ve bizlere her zaman destek oldular. Bu süreçten sonra inşallah bizler için güzel şeyler olur. Abimin hakkını sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

Rusya’da yaşayan 25 yaşındaki oğlu Deniz Yazıcı ise, “Babam ile 3-4 ay aralıklarla görüşüyorduk. Kendisi ile telefondan ölmeden önce görüştüm. Annem ile ben çift vatandaşız. Babam. Babamı kaybettik. Acımız büyük” diye konuştu.

Hüsamettin Yazıcı’nın kuzeni Hasan Öndin ise, “Benim kuzenimin cesedine ulaşıldı fakat diğer 6 kişi halen denizin altında. İşinde tecrübeli biriydi kuzenim. Çok iyi bir denizciydi. Geminin makinecisi gemide yok, çarkçısı gemide yok, burada geminin sahibi ve oğlu da hayatını kaybetti. Kendilerine Allah rahmet eylesin diyorum. Bizler bu konunun takipçisi olacağız. Bizim canımız yandı kimsenin artık canı yanmasın” dedi.

Kaynak: İHA