Sakarya'dan Suriye'ye İnsani Yardım

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ve Adapazarı Belediyesi'nce Suriye'nin Halep kentine bağlı ElBab ilçesinde 900 aileye nakdi, kumanya ve içme suyu dağıtımı yapıldı Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Aydın: 'Temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, okul, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz'.

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ve Adapazarı Belediyesince Suriye'de 900 aileye insani yardım yapıldı.

Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Sebahattin Aydın ve Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Durmaz, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'nin katkılarıyla Suriye'nin Halep kentine bağlı El-Bab ilçesinde 900 aileye nakdi, kumanya ve içme suyu dağıtımı gerçekleştirdi.

Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, nakdi yardımlar için ev ziyaretleri sırasında çok vahim tablolar ile karşılaştıklarını söyledi.

Suriye'de kalmaya devam eden insanların çok büyük bir dram yaşadığını belirten Aydın, "İHH İnsani Yardım Vakfı olarak savaşın başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi temel ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen yardımlar, koordinasyon merkezlerimiz aracılığıyla Suriye halkına ulaştırılıyor. Temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurduğumuz yetimhane, okul, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisini hafifletmeye çalışıyoruz. Suriye'de dağıtılan yardımlar için katkılarından dolayı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli'ye teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

- "El-Bab ve Cerablus Türkiye'nin iki şehri gibi olmuş"

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Durmaz da Fırat Kalkanı harekatı ile özgürleştirilen El Bab'ta şehrin girişine Şehit Binbaşı Bülent Albayrak'ın büyük bir posterinin asıldığını kaydetti.

Türkiye'nin El Bab'ta savaşın izlerini silmek için yoğun çaba sarf ettiğini belirten Durmaz, "Burada göç dalgasının durduğunu hatta tersine göçün başladığına şahit olduk. Öğrendiğimiz kadarıyla 100 bin Suriyeli tekrardan ülkelerine geri dönüş yapmış. El-Bab ve Cerablus Türkiye'nin iki şehri gibi olmuş. Buralarda görüştüğümüz, konuştuğumuz Suriyelilerin tamamı ümmetin güven yurdu olarak Türkiye'yi ve lider olarak da Recep Tayyip Erdoğan'ı görüyorlar." ifadesini kullandı.

Durmaz, İHH’nın bölgede güzel çalışmalar yaptığını, maddi ve manevi her zaman destek olacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA