Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Açıklaması

'Her halükarda, biz şimdiden hem milletvekili adaylarımızı, hem belediye başkan adaylarımızı bütün illerde hızlı bir şekilde belirlemek mecburiyetindeyiz' 'Genel seçimlerin, tesadüfen önümüzdeki sene 15 Temmuz Pazar'a denk geldiği için, 15 Temmuz'da yapılma ihtimali var. Benim de aklıma yatıyor, olabilir. Bundan istifade edecekler, 'Şu kalkışmanın karşısında hadi bize destek verin' diyecekler'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Her halükarda, biz şimdiden hem milletvekili adaylarımızı, hem belediye başkan adaylarımızı bütün illerde hızlı bir şekilde belirlemek mecburiyetindeyiz." dedi

Karamollaoğlu, Saadet Partisi Balgat Eğitim Merkezi'nde düzenlenen partisinin "İl Başkanları ve İl Müfettişleri" toplantısında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara değinen Karamollaoğlu, "Terör bir türlü hız kesmiyor, kesmesinin de mümkün olmadığını bugün iktidar partisi de kabullenir bir noktaya geldi. Çünkü terörün kökü Türkiye'nin içinde değil, dışarıda. Sizin stratejik müttefik kabul ettiğiniz ülkeler, eğer size zarar vermek isteyen teröristlere sizden daha modern silahlar verirlerse bu terörün önlenmesi mümkün olmaz." diye konuştu.

ABD Başkanı Trump'a yönelik eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, "Adam herhalde eski kovboy kitaplarını çok okuduğu için ha bire kovboyculuk oynuyor. 'Vururum, ortadan kaldırırım, yok ederim...' Başka da bir şey bilmiyor. Bizim gibi ülkelere geldiği zaman da 'Sen bizim dostumuz olsan bile, biz senin karşındakileri destekleriz' diyor. Teröre açıkça destek veriyor, kendisi zaten terörist bir devlet gibi davranıyor." ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, 2019'da yapılacak seçimlere yönelik teşkilatlarına hazırlıklı olmaları yönünde talimat verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu seçimler yarın kapımıza dayanır, bundan dolayı da teşkilatlar olarak biz hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz. Her zaman şunu söyledik; 'Genel seçimler bir baskın seçim olabilir.' Yani aniden hükümet karar verip 'Hadi seçime gidiyoruz' diye bir noktaya gelebilir. Şimdilik bu zayıfladı, ne zaman yapar, ne zaman ilan edilir? Son zamanlarda algı operasyonu dedik ya, genel seçimlerin tesadüfen önümüzdeki sene 15 Temmuz Pazar'a denk geldiği için, 15 Temmuz'da yapılma ihtimali var. Benim de aklıma yatıyor, olabilir. Bundan istifade edecekler, 'Şu kalkışmanın karşısında hadi bize destek verin' diyecekler.

Her halükarda, biz şimdiden hem milletvekili adaylarımızı, hem belediye başkan adaylarımızı bütün illerde hızlı bir şekilde belirlemek mecburiyetindeyiz. En az üç kişi, tabii belediye başkan adayları dediğimiz zaman ilçelerimiz ve beldelerimiz de bunun içine girecek. Hem kadın kollarımız, hem gençlerimiz, hem ana teşkilatlarımız bu konuda inşallah bundan sonra daha ciddi bir çalışmanın içine girecek. Biraz geniş tutacağız perspektifimizi, bizimle zıtlaşmayan, temel düşüncelerimiz ve prensiplerimizle çelişmeyen adayları, o bölgede itibarı olan adayları bulmaya çalışacağız."

Kaynak: AA