Pınarhisar Kaymakamlığı Gezi Düzenledi

Kırklareli Pınarhisar Kaymakamlığı ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde ilçe üreticileri bölge için alternatif ürünleri tanıtmak amacıyla Altınova, Sapanca ve Silivri ilçelerine gezi düzenlenledi.

Pınarhisar Kaymakamlığı Gezi Düzenledi
İlk gün Altınova İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Altınova Kaymakamlığı, Sermayecik köyünde çilek üretimi, Birsu Gıda kivi depolama tesisi ve üretim bahçesi, Subaşı Belediyesi Göçmen Müzesi, Garden A.Ş kümeleşme modeliyle çilek üretimi, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Geofit bahçesi ziyaret edilip yetiştirme ve maliyetler konusunda bilgi alındı.

Sapanca’da iç ve dış mekan süs bitkileri üreticileri, solucan gübresi üretim tesisi, Seymen Mantarcılık, Ev-ce doğal ürünler, Sopali Doğal Yaşam Köyü gezilip bilgi alındı.

Silivri programında İlçe Kaymakamı Murat Eren’in teşrifiyle Silivri Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi gezildi. Merkezde başta lavanta olmak üzere çeşitli tıbbı ve aromatik bitkiler hakkında bilgi alındı. Üretim parselleri ve Distilasyon Merkezi incelendi.
Kaynak: İHA