Malezya'da Fırtına Açıklaması 2 Ölü

Malezya’da meydana gelen fırtınada 2 kişi hayatını kaybetti.

Malezya'da Fırtına Açıklaması 2 Ölü
Malezya’nın kuzeybatı eyaleti Penang’da fırtına ve şiddetli yağışların yol açtığı selde 2 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi evini terk etmek zorunda kaldı. Eyalet lideri Lim Guang Eng, Federal Hükümetten askeri yardım çağrısında bulundu. Adada dün gece saatlerinde başlayan şiddetli yağmur sabaha kadar şiddetini artırdı, bölgede sel ve hasar meydana geldi.

Başbakan Yardımcısı Ahmad Zahid Hamidi’yi gece geç saatlerde aradığını söyleyen Lim, "Başbakan yardımcısı, adadaki sel felaketinin önlenmesi için askeri yardımı gönderecekleri konusunda söz verdi" dedi.

Sel nedeniyle evlerinde mahsur kalan onlarca kişi tahliye edildi. Ancak tahliye merkezlerinde de elektrik kesintileri yaşandı. Ada sakinleri mağduriyetlerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Bazı kullanıcılar, ilk kez böyle bir sel felaketi yaşadıklarını söylerken, diğer kullanıcılar da seferber olma çağrısında bulundu.

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Zahid’in, Ulusal Güvenlik Konseyi’ne sel mağdurlarına yardımcı olmaları için seferberlik talimatı verdiği öğrenildi. Polis ve asker saat 08.30 sıralarında bölgede konuşlandırıldı.
Kaynak: İHA