Kazakistan'da 'Türk Filmleri Haftası' Etkinliği Sona Erdi

Kazakistan'ın Çimkent kentinde düzenlenen "Türk Filmleri Haftası" etkinliği sona erdi.

Avrasya Sivil Toplum İşbirliği Derneğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Kazakistan Çimkent Eyalet Valiliğinin katkılarıyla bir alışveriş merkezinde düzenlediği "Türk Filmleri Haftası" etkinliğinin son gününde "Somucu Baba: Aşkın Sırrı" filmi sinemaseverlerle buluştu.

Gösterimin ardından düzenlenen etkinliğin kapanış töreninde "Somucu Baba: Aşkın Sırrı" filminin oyuncularından Furkan Palalı ve yönetmeni Kürşat Kızbaz'a plaket verildi.

Festivalin Koordinatörü Cahit Yıldız, yaptığı konuşmada, sinemaseverlerin gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Çimkent'te düzenlediğimiz etkinliğe sinemaseverlerin bu denli ilgi göstereceğini beklemiyordum. Filmlerimizin oynatıldığı salon tıklım tıklım doldu. Güzel bir ilgi oldu." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Kazak halkının Türkiye hakkında daha fazla bilgi sahibi olduğunu dile getiren Yıldız, "Önemli bir etkinlikti. Katılımcıların tümüne ve katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

Türk Filmleri Haftası etkinliğinin sürdüğü 5 gün boyunca "Somuncu Baba: Aşkın Sırrı","Bordo Bereliler: Suriye", "Uzun Hikaye", "120", "Vesikalı Yarim", "Can", "Gözümün Nuru", "Son Mektup" filmleri ücretsiz olarak gösterildi.

Etkinliğe ayrıca Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi, Yunus Emre Enstitüsü, Karagöz Ajansı ile Doğuş İnşaat ve Atlas Global firmaları katkı sağladı.

Kaynak: AA