İsrail'in Gazze Sınırındaki Tüneli Patlatması

İsrail ordusu, geçen hafta Gazze sınırına yakın bölgede patlattığı tünelde ölen 5 Filistinlinin cesedini alıkoyduğunu belirtti.

İsrail ordusunun, geçen hafta Gazze Şeridi sınırına yakın bölgede patlattığı tünelde hayatını kaybeden 5 Filistinlinin cesedini alıkoyduğu bildirildi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze sınırında patlatılan tünelden çıkarılan 5 Filistinlinin cesedinin alıkonulduğunu belirtti.

Adraee, söz konusu cesetlerin ne zaman çıkarıldığı veya nerede tutulduğuna dair bilgi vermedi.

-Hamas ve İslami Cihad hareketleri tepkisi

İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şihab, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cesetlerin alıkonulmasına tepki göstererek, "İsrail, İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs (Kudüs Seriyyeleri) mensuplarına ait 5 cesedi alıkoyduğunu açıklamakla yeni bir suç işlemiştir." dedi.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında daha önce gerçekleşen esir takaslarına işaret eden Şihab, tutukluları kurtardıkları gibi cesetleri de geri almaya çalışacaklarının altını çizdi.

Hamas sözcüsü Hazım Kasım ise Gazze sınırındaki tünelde hayatını kaybedenlere ait cesetlerin alıkonulmasını, İsrail'in Filistinli direniş gruplarına karşı başarısız bir hamlesi olduğunu ifade etti.

Kasım, söz konusu olayın İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği öldürme, gözaltı ve abluka gibi suçlara bir yenisini daha eklemiş olduğunu söyledi.

İsrail pazartesi günü Gazze Şeridi sınırında bir tüneli patlatmış, Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, kurtarma ekiplerinin, tünelin enkazından 7 gencin cesedini çıkardığını, olayda 12 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.
Kaynak: AA