Güvercinlerin Güzellik Yarışmasına Büyük İlgi

SAMSUN – Samsun’da düzenlenen “Eke ve Yavru Güvercin Güzellik Yarışması” büyük ilgi toplarken, yarışmanın en güzel yetişkin erkek güvercini seçilen kuşun 15 bin TL değeri bulunuyor.

Güvercinlerin Güzellik Yarışmasına Büyük İlgi
Samsun Serinofil Derneği ve Atakum Belediyesi işbirliği ile ortaklaşa düzenlenen Eke ve Yavru Güvercin Güzellik Yarışması, bu yıl ilk defa dernek dışında vatandaşların da katıldığı bir platformda gerçekleşti. Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de gerçekleşen güvercin güzellik yarışmasına birçok şehirden güvercin ve sahipleri katıldı.

Birbirinden güzel güvercinler, bağımsız hakem heyeti tarafından verilen puanlarla belirlendi.

Yarışmanın amacı hakkında bilgi veren Samsun Seribofil Dernek Başkanı Hacı Öyrek “Derneğimizin her yıl yaptığı yarışmayı bugün de gerçekleştirdik. Yoğun bir katılımın olduğu yarışmada güvercin besleyen arkadaşların hayvanlarının bütün güzelliklerini sergilediler. Hakem heyeti yarışmaya katılan güvercinler arasından seçim yaparak yavru ve yetişkin kategorisinde ilk 3’e giren güvercinleri belirlediler. Yarışmaya Türkiye’nin birçok ilinden güvercin sever de katıldı.

Yaptığımız yarışma ile uçurduğumuz güvercinlerin güzelliklerini de ortaya çıkarmayı amaçladık. Vatandaşlar da gelerek güvercinlere baktılar. Yarışmaya yaklaşık 300 kişi ve 300 güvercin katıldı” dedi.

Yarışmanın en güzel erkek kuşu hakkında detayları belirten Hakem Heyeti Üyesi Saim Uzun “Erkek yetişkinler güzellik dalında 1. olan kuş, çok güzel bir kuş. Birinci olan Kızıl Benek Karanfilli kuşumuz son dakikada yarışmaya dahil oldu. Sahibi kuşu kutusunda unutmuş. Kutudan çıkardı, yarışmaya soktu ve son dakikada da yarışmayı kazandı. Kuşumuz, ‘Taklacı Erkek Güvercin Güzeli’ seçildi. Bu kuşu satın almak isteyen sahibine 5 ya da 10 bin lira vermek zorunda kalır diye düşünüyorum. Böyle güzel bir kuş yetiştirdiği için kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



En güzel kuşun değeri 10-15 bin TL arasında

Yarışmanın en güzel yetişkin erkek güvercinin sahibi olan Uğur Akgöz, “Güvercin beslemenin sevdalısıyız, gönüllüsüyüz. Bu işe saygı duyuyoruz. Hayvanlarımıza ilgi gösteriyoruz ve emek veriyoruz. Bu da bizim hobimiz. Güvercinler bizim her şeyimiz. Güvercinim yetişkin erkek kategorisinde 1. oldu. Bu kuşu benden almak isteyenin 10 -15 bin TL arasında bir fiyat vermesi gerekir. Çünkü şampiyon güvercinimin uçan yavruları ve torunları var. Irklı ve nesli olan kuştur kendisi. 9 yaşında uçabilen bir kuş kendisi. Yavrularını, oyun değerine göre ya da uçuşuna kadar 5 bin TL’den 15 bin TL’ye kadar satıyorum. Güvercinimin şampiyon olmasından dolayı çok mutlu oldum” şeklinde konuştu.

Yarışmanın ardından çeşitli kategorilerde dereceye giren ilk 3 güvercin sahibine kupa ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA