Gençlik Ve Spor Bakanı Bak Antalya'da Açıklaması

'Ülkemiz büyüyecek, gelişecek. Sporda da hak ettiği yerlere gelecek'

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Ülkemiz büyüyecek gelişecek. Sporda da hak ettiği yerlere gelecek." dedi.

Bakan Bak, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından Antalya Zeytinköy Spor Tesisleri'nde düzenlenen, 15 Temmuz Şehitleri ve Gazileri Anma Atletizm 1. ve 2. Bölge Şampiyonası'na katıldı.

Bak, burada yaptığı konuşmada, şampiyonada Türkiye'nin her köşesinden gelen özel sporcularla keyifli dakikalar geçirdiklerini, özel sporcuların heyecanını ve sevincini paylaşma mutluluğu yaşadığını söyledi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunun altını çizen Bak, "Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Özel Sporcular Federasyonuna, Engelliler Federasyonuna, Görme Engelliler Federasyonuna ve Bedensel Engelliler Federasyonuna ve diğer federasyonlar desteklerimizi sürdürüyoruz." ifadesini kullandı.

Birbirini seven üyelerden oluşan toplumun güçlü olmasını istediklerini vurgulayan Bak, şöyle konuştu:

"Özel sporcularımızın buraya gelerek yarışmaları, seyahat etmeleri ve aileleriyle birlikte burada olmaları bizleri çok mutlu ediyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın özel sporcularla olan hukukunu, engelli sporcularla olan diyaloğunu hepimiz biliyoruz. Çok şanslıyız ki sporun içinden gelen değerli Cumhurbaşkanımız var. Onlara özel değer veriyor."

Bakan Bak, sporun bir yaşam tarzı olduğuna dikkati çekerek, herkesin sporun birleştirici yönünü görmesi, yaşaması gerektiğini belirtti. Sporun gücünün bütün toplumları etkilediğini aktaran Bak, "Hep beraber buradayız. Büyük bir Türkiye istiyoruz. Her bireyiyle kucaklaşmış bir Türkiye istiyoruz. Sporda güçlü bir Türkiye istiyoruz. Büyüyen, gelişen bir Türkiye istiyoruz. Ülkemiz büyüyecek gelişecek. Sporda da hak ettiği yerlere gelecek. Buradaki heyecanlar bizleri daha çok motive ediyor. Özel sporcuları ve amatör sporcularımızı desteklemeye devam edeceğiz. Şampiyon ve güçlü bir Türkiye istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın da federasyonlarının bugün tarihinde bir ilki yaşadığını ifade ederek, ilk kez bir spor bakanının özel sporcularla sahaya çıktığını söyledi. Bu durumun özel sporların altın çağını gösterdiği vurgulayan Aydın, "Son yıllarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği destekle, özel sporcular engellerini aştılar." dedi.

Engelli sporcularla ve aileleri ile sohbet eden Bak, onlara başarılar diledi.

Kaynak: AA