Fabrika Voleybol'un, Yeni Okulu Malatya'da Açıldı

TVF Disiplin Kurulu Başkanı Sezikli:'Çocuklarımızın sporun dostluk, sevgi ve dayanışma ruhunu kazanmaları ve gençliğe adım atarken aklıyla, yüreğiyle bir hedefe yönelme becerisini kazanmaları için federasyonumuz, 2013 yılından bu yana Fabrika Voleybol Okulu Projesini yürütmektedir'.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından 2013 yılında kurulan Fabrika Voleybol'un yeni okulu Malatya'da açıldı.

Okulunun açılışı, Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen mini voleybol şenliği ile yapıldı.

Açılış töreninde konuşan TVF Disiplin Kurulu Başkanı Yaşar Sezikli, çocukların sporla özellikle de voleybolla tanışmasını önemsediklerini söyledi.

Yaşar Sezikli, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızın sporun dostluk, sevgi ve dayanışma ruhunu kazanmaları ve gençliğe adım atarken aklıyla, yüreğiyle bir hedefe yönelme becerisini kazanmaları için federasyonumuz 2013 yılından bu yana Fabrika Voleybol Okulu Projesini yürütmektedir. Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğümüz projeyle özellikle gençliğe adım atan çocuklarımızın akıllarını, ruhlarını ve beden kabiliyetlerini belirli bir amaca yöneltmesi, salon sporlarıyla uğraşarak salon kültürünü geliştirmesi için en güzel ortamı hazırlıyoruz."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ömer Dağdelen de çocukları küçük yaşlarda spora yönlendirmenin önemli olduğuna dikkati çekti.

Bu arada 6-12 yaş arası öğrencilerin, aileleri ve antrenörleriyle ücretsiz katıldığı Fabrika Voleybol Mini Voleybol Şenliği'nde, TVF çeşitli hediyeler dağıttı.

Kaynak: AA