Esenler Çiğ Köfte, Nar Ve Bademe Doydu

Esenler’de düzenlenen Nar, Badem ve Çiğ Köfte Festivali’nde vatandaşlara 5 ton çiğ köfte, 20 ton nar ve 2 ton badem ikram edildi. Renkli anların yaşandığı etkinlikte ikramları almak için birbiriyle yarışan vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Esenler Çiğ Köfte, Nar Ve Bademe Doydu
Esenler Belediyesi tarafından organize edilen Nar, Badem ve Çiğköfte Festivalinde vatandaşlara 5 ton çiğ köfte, 20 ton nar ve 2 ton da badem ikram edildi. Esenler Dörtyol Meydanında düzenlenen festivale Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Ahmet Aydın, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte Adıyaman Dernekleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Adıyaman’ın vazgeçilmez lezzetlerinden olan çiğ köfte, nar ve bademi almak isteyen vatandaşlar metrelerce kuyruk oluşturdu. Etkinlik öncesinde Adıyaman yöresine ait müzikler söylenerek halaylar çekildi. Renkli anlara sahne olan etkinlikte vatandaşlar çiğ köfte, nar ve bademi alabilmek için birbirleriyle yarıştı.

Adıyaman Huzurun şehridir, huzurun başkentidir”

Festival’de çiğ köfte dağıtarak açıklamalarda bulunan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bugün burada Adıyaman’ın saklı güzelliklerinin su yüzüne çıktığı bir günü yaşıyoruz. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada kültürümüzü, değerlerimizi unutmadan yaşamaya çalışıyoruz. İstanbul’da olsa dünyanın neresinde olursak olalım kendi yöresel ürünlerimizin de bir şekilde kıymetini bilerek yaşamaya çalışıyoruz. Bu anlamda da çiğ köftesiyle, narıyla, bademiyle fıstığı gibi pek çok ürünüyle farklı bir şehir, farklı bir lezzet sunuyor. Bütün bu güzelliklerinin yanı sıra insan kaynağı bakımından da son derece verimli güzel bir şehirdir. Adıyaman huzurun şehri, huzurun başkentidir. Bize düşen güzelliklerin kıymetini bilerek insanlarımızla huzur ve barış içerisinde yaşayabilmektir. Böylesi damak tadının huzurumuza yansıdığı bir güzelliği tüm İstanbul’a, İstanbul aracılığıyla bütün Türkiye’ye sunmaktır” dedi.



“Adıyaman’ın kültürel ve sosyal değerleri İstanbullulara sergileniyor”

Nar, Badem ve Çiğ Köfte Festivaline katılarak konuşma yapan İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Esenler Belediyemizin öncülüğünde, Adıyaman Valiliği ve belediyelerin destekleriyle hazırlanan güzel bir tanıtım gününde bir aradayız. Adıyaman’ın kültürel ve sosyal bir takım özellikleri bugün İstanbul’da sergileniyor, İstanbullularla buluşuyor. Bununda sembolü olarak hazırlanan çiğ köfte festivalinde bizde buradayız. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.



“Esenlerli kardeşlerimizle birlikte çiğ köfte, nar ve bademin hazzını yaşamak için buradayız”

Vatandaşlara çiğ köfte ve nar dağıttıktan sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Belirli periyotlarla böyle Anadolu ürünlerinin, Anadolu yörelerinin tanıtımlarını yapıyoruz. Bugün de Adıyaman tanıtımını yapıyoruz. Adıyaman için sembol olmuş Nar, Badem, Çiğ Köfte. Bugün meydanda Esenlerli kardeşlerimizle beraber hem çiğ köftenin, narın ve bademin hazzını yaşamak için buradayız. Tabi İstanbul esenler özellikle göçle oluşmuş bir şehir ve bu yörede Malatyalısından, Adıyamanlısına, Adıyamanlısından da Diyarbakırlısına, Hataylısına, Samsunlusuna, Giresunlusuna kadar bütün bu toprakların çocukları olarak bir ve beraber olduğumuzu, dostluğumuzu hatırlanmasına vesile olduğunu göstermiş oluyoruz. Bugün meydanda Karadenizlisi de var, Doğulusu da, güneylisi de var. Şunu söylüyoruz, biz aynı dağın yeliyiz, aynı Allah’ın kuluyuz. Bu toprakların birliği ve beraberliği her zaman var olacak. Birlikte Türkiye olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA