Develere Törenle Havut Giydirildi

Sarayköy ilçesinde güreşlere katılacak develer için havut giydirme töreni düzenlendi.

Sarayköy ilçesinde 31 Aralık'ta düzenlenecek 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşi Festivali dolayısıyla güreş yapacak develere havut giydirildi.

Develerin semeri olan ve çeşitli süslemeleri bulunan havutlar, güreşler öncesi develere törenle giydirilerek kazasız belasız bir deve güreşi sezonu geçirilmesi için hayır yemeği verildi.

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, devecilikle uğraşmanın ayrı bir emek olduğunu, bakımı, süslemesi, havutu ve antrenmanı ile hepsinin tatlı bir telaş olduğunu belirtti.

Bir sporcunun müsabakaya hazırlandığı gibi develerin de müsabakaya hazırlık döneminin olduğunu dile getiren Özbaş, şunları söyledi:

"Güreş yapacak develer de tüm organizasyonlarıyla, idmanlarıyla, kıyafetleriyle, aksesuarlarıyla hazırlanırlar ki bunlar güreşin olmazsa olmazlarıdır. Bugün kazasız belasız bir organizasyon için 'bismillah' dedik. Bu güzel organizasyonda bu güzel kültürü gelecek nesillere aktarmaya çalışacağız. Sarayköy 3 nesil boyunca deve güreşinde adını duyuran ilçemiz. Gelecek kuşaklara bu kültürün aktarılması için belediye olarak elimizden geleni yapacağız."

Bu yıl 31 Aralık'ta yapacakları 34. Geleneksel Sarayköy Deve Güreşi Festivali'ne tüm vatandaşları davet eden Özbaş, bölgenin kış turizmine canlılık getiren deve güreşi festivaline güçlü bir katılım beklediklerini, çok üst düzey popüler develerin güreşeceğini kaydetti.

Deve güreşi sezonu öncesi düzenlenen havut giydirme töreninde 2 bin kişiye yemek verilirken, etkinliğe Denizlispor Başkan Yardımcısı Mehmet Uz, deve sahipleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA