Demirhindi, Samsunlu Çocukların Karikatürlerini Çizdi

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi (AVM), Türkiye’nin en iyi 10 karikatüristleri arasında yer alan Abdülkadir Demirhindi’nin karikatür sergisi ve atölyesine ev sahipliği yaptı. Demirhindi, ayrıca sergiye gelen çocukların karikatürlerini çizdi.

Demirhindi, Samsunlu Çocukların Karikatürlerini Çizdi
Abdülkadir Demirhindi’nin bu güne kadar çizmiş olduğu en özel karikatürlerin yer aldığı sergi iki gün boyunca Yeşilyurt AVM’de ziyaretçilerini ağırladı. Etkinlik çerçevesinde, Demirhindi canlı çizim çalışması gerçekleştirip, misafirlerin ücretsiz portre karikatürlerini çizdi. Sergiye yoğun ilgi gösteren çocuklar özellikle Demirhindi’ye karikatürlerini çizdirebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Öğrencilik yıllarından itibaren sanata büyük ilgi duyan Abdülkadir Demirhindi, özellikle sinema ve karikatüre bağlandı. İlk çizimlerine de bu yıllarda başlayan sanatçı, karikatürün duayeni sayılan Oğuz Aral’ın kurduğu ve dönemin yüksek tirajlı mizah dergisi olan Gırgır’ın, "Çiçeği Burnunda" sayfalarında kendine yer buldu. Daha sonra Semih Balcıoğlu ve Raşit Yakalı’nın yönetimindeki "Çarşaf" dergisinin, bugünün usta çizerlerini yetiştiren "Karikatür Okulu"na giderek, sanatını bir meslek haline getirdi.
Kaynak: İHA