Çerkezköy'de Eğitime Hayırsever Desteği

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde hayırseverler tarafından yaptırılacak ilkokulun temeli törenle atıldı.

Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi'nde hayırsever Zeki Algur tarafından yaptırılacak ilkokulun temel atma töreni yapıldı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, törende yaptığı konuşmada, eğitime herkesin destek vermesi gerektiğini belirtti.

Eğitim yatırımlarının, insana gurur veren, herkesi sevindiren gelişmeler olduğunu dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:

"İlimizde güzel bir eğitim hamlesi gerçekleştiriyoruz. Eğitim kurumlarımızın fiziki şartlarını iyileştirmek adına ciddi adımlar atıyoruz. Şu anda ilimiz genelinde yapımı planlanan, yapımına başlanmış olan toplamda 47 okul projemiz var. 900’ün üzerinde derslik demek bu. Bu projelerimizin hayat bulması ile 2019 yılında, tekli eğitime geçiş ve eğitimde fiziki şartları iyileştirme hedeflerimize ulaşmış olacağız."

Ceylan, Çerkezköy'deki 19 okul projesinin 8'inin hayırseverler tarafından yapıldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"Bu bizim için çok önemli. Hayırseverlerimizin katkısı ile planladığımız hedeflere daha kısa zamanda ulaşacağız. Bu anlamda katkısı bulunan tüm hayırseverlerimize ve şu an temel atma törenini gerçekleştirdiğimiz okulumuzun yapımına emek veren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Okulumuzun eğitim camiasına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da katıldı.

Kaynak: AA