Büyükşehir Akademi'de Yeni Dönem Başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılından bu yana düzenlenen Büyükşehir Akademi’de yeni dönem kayıtları başlıyor.

Büyükşehir Akademi'de Yeni Dönem Başlıyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk, “Bu yıl birbirinden farklı başlıklar ve önemli isimlerin katılımıyla Büyükşehir Akademi’yi gerçekleştireceğiz. 12 haftalık akademi derslerimiz için kayıtlar 6 Kasım Pazartesi günü başlıyor. Geçtiğimiz dönem olduğu gibi derslerimize başvuruda bulunanlar mülakatla belirlenecek. Kayıt yaptırmak isteyenler kurumsal internet sayfamız (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapabilirler. 14 Kasım Salı günü sona erecek Büyükşehir Akademi kayıtlarımıza tüm hemşerilerimiz davetlidir” dedi.

Aktürk, “2010 yılından bu yana sosyal bilimler, kültür ve sanat alanlarında çalışmalar yürüttüğümüz Büyükşehir Akademi’de bu yıl 12 farklı branşta 12 hafta boyunca dersler gerçekleştireceğiz. Akademimiz iki ayrı dönem şeklinde olacak. İlk dönem 20 Kasım Pazartesi günü başlayacak. 16 Aralık Cumartesi günü ise birinci dönemimizi sonlandıracağız. İkinci dönemimiz ise 12 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 7 Nisan Cumartesi günü sona erecek. Başvuruda yazılı mülakat geçerli olacaktır. Ders hocası yazılı mülakat sonucu derse öğrenci seçecektir. Ofis Sanat Merkezi ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız derslerimize ev sahipliği yapacak. Yazarlık Atölyesi, Siyaset Atölyesi, Film Tefekkürü, Siyasetname Okumaları, Kültür ve Medeniyet Konuşmaları, İslam Dünyasında Dini Hareketler, Tarihçiliğin Sırları, Püf Noktaları, Mesnevi Okumaları, Sanat Okulu, Edebiyat Söyleşileri, Futbol Sosyolojisi Seminerleri ve Selçuklu’dan Osmanlı’ya Tasavvuf Kültürü ders başlıklarımızı oluşturuyor. Derslerin koordinatörü olan hocalarımızın belirli periyotlarda alanında uzman katılımcı konukları olacak. Çok zengin ve dolu bir akademi bizleri bekliyor. Tüm ilgilileri bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA