Bir Ev Parasını Maket Arabalara Harcadı

Samsunlu iş adamı Recep Hun, servet değerindeki maket otomobil koleksiyonundaki 806 otomobil için 1 daire parası harcadı.

Bir Ev Parasını Maket Arabalara Harcadı
İş adamı Recep Hun, başarılı iş hayatının dışında hobileriyle de dikkat çekiyor. Hun, sanayide bulunan fabrikasındaki çalışma odasını komple maket araba müzesi haline dönüştürdü. 806 klasik otomobil maketini ve yüzlerce motosiklet maketiyle çalışma odasını çevreleyen Recep Hun, binden fazla araç için 1 daire parası harcadı.

Çocukluğundan beri klasik otomobillere ilgi duyduğunu ifade eden Recep Hun, “Küçüklüğümde akrabalarımın eski otomobiller üzerindeki çalışmalarından dolayı Amerikan arabalarına karşı bir hastalığım meydana geldi. Uzun bir süredir eski model arabaları biriktiriyorum. Benim de kullandığım klasik araçlarım var. Bu maket arabaların içerisinde yaşamaktan zevk alıyorum. Herkesin bir hobisi olması gerektiğini düşünüyorum. Benim de böyle bir hobim var. İmkanım el verdiği sürece bu hobiyi daha da büyütmeyi düşünüyorum. Ömrümüz yeterse çeşitleri daha da çoğaltmak istiyorum. Bunları çoğaltmak maddiyata bağlı. Çünkü bu hobiye az para harcamadım. Atıl bir yatırım gibi görünüyor ama ben bu odanın içerisinde durduğumda sanki arabaların içerisinde geziyormuşum gibi hissediyorum. O duygu da beni dinlendiriyor, huzur buluyorum” dedi.



“Maket otomobillere 1 daire parası harcadım”

Bu zamana kadar maket otomobiller için harcadığı para ile bir daire alınabileceğinin altını çizen Hun, “1985 yılından beri araba topluyorum. Son 10 senedir bu işi iyice artırdım. Maket araba odasını yapalı da sene oldu. Şu anda bu odada 806 tane maket otomobilim var. Hedefim binin üzerinde maket otomobil koleksiyonu yapmak. 806 maket otomobile Samsun şartlarına göre 1 daire parası harcadım. En pahalı maket arabama bin 500 TL para verdim. Maket otomobilleri genelde İstanbul’dan alıyorum. Yurt dışına çıkan arkadaşlarım da orada gördükleri otomobilleri bana getiriyorlar. Burası artık benim için değerli bir oda oldu. İnsanların var olduğu süreç içerisinde bir eser bırakması en büyük mutluluktur. Ben de bu sevgiyi oğluma aşıladım. O da ufak ufak koleksiyon yapmaya başladı.

Eşim de bu hobimden hoşlanıyor. Buradan otomobil almak isteyenlere arabalarımı vermem. Sadece fotoğraf çekip, bakabilirler. Buradan bir şey çıksa içim acır” diye konuştu.

Kaynak: İHA