'Beşiktaş'taki Bombalı Saldırı Davası' Yarın Silivri'de Başlıyor

Beşiktaş Vodafone Park Stadı çevresinde 10 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen ve 46 kişinin şehit olduğu bombalı terör saldırısına ilişkin sanıklar yarın ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Beşiktaş Vodafone Park Stadı yakınında 10 Aralık 2016 tarihinde düzenlenen ve 39’u emniyet mensubu 46 kişinin şehit olduğu bombalı terör saldırısına ilişkin 7’si tutuklu 10 şüphelinin yargılanacağı davanın ilk duruşması yarın görülecek. İstanbul 29’uncu Ağır Ceza Mahkemesinin kararıyla, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde görülecek duruşmada, 10 sanık ilk kez hakim karşısına çıkacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 114 sayfalık iddianamede şehit olan 46 kişi ’maktül’, yaralanan 263 kişi ’müşteki’ olarak bulunurken, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise ’suçtan zarar gören’ sıfatıyla yer alıyor.

Ceza istemleri

İddianamede, tutuklu sanıklardan Tufan B., Zeki Y., Reşit B. ve Sercan B. hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, sanıkların ayrı ayrı çeşitli suçlardan toplamda 3 bin 856 yıl 6 aydan 4 bin 929 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Sanıklardan Rıdvan D., Fırat K., Necip Y.’nin "suç örgütüne üye olma" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından toplamda 9 yıl 6 aydan 25 yıla kadar hapisleri istenen iddianamede, sanıklar Hikmet Ö. ve Zemirhan Y.’nin "suç örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla, Nazim B.’nin ise "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Öte yandan, Beşiktaş’ta terör saldırısının gerçekleştiği Şehitler Tepesi’nin karşısındaki alana "Şehitler Anıtı" yapılıyor.
Kaynak: İHA