'Adıyaman Nar, Badem Ve Çiğköfte Festivali'

Esenler'de düzenlenen festivalde vatandaşlara 5 ton çiğ köfte, 20 ton nar ve 2 ton badem ikram edildi.

Esenler'de, "Adıyaman Nar, Badem ve Çiğköfte Festivali"nde vatandaşlara 5 ton çiğ köfte, 20 ton nar ve 2 ton badem ikram edildi.

Esenler Belediyesi, Adıyaman Valiliği, Adıyaman Belediyesi, Kahta Belediyesi, Esenler Adıyamanlılar Derneği ve ÇİĞDER'in ortaklaşa düzenlediği festivale, TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı, Adıyaman Belediye Başkanı Fehmi Hüsrev Kutlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kahta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde gazetecilere konuşan TBMM Başkanvekili Aydın, bugün burada Adıyaman'ın sahip olduğu güzelliklerin gün yüzüne çıktığı bir günü yaşadıklarını belirterek, "Burada, kültürümüzü ve değerlerimizi unutmadan yaşamaya çalışıyoruz. İstanbul'da da olsa ve nerede olursa olsun yöresel kıymetlerini bilerek yaşıyoruz. Bu anlamda, çiğ köftesiyle, narıyla, bademiyle ve hatta üzümüyle, fıstığıyla pek çok ürünüyle hakikaten farklı bir lezzet. Bu güzelliklerin yanı sıra, Adıyaman, insan kaynağıyla da son derece verimli bir şehir. Huzurun başkentidir. Bize düşen, bu güzelliklerin kıymetini bilerek insanlarımızla huzur içerisinde, barış içerisinde yaşayabilmektir. Bu damak tadının aynı zamanda huzurumuza yansıdığı bir güzelliğin, bütün İstanbul'a ve İstanbul kanalıyla tüm Türkiye'ye sirayet ettirmektir." diye konuştu.

"Adıyaman çiğ köftesi, acının en tatlı halidir" diyen Aydın, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

İstanbul Valisi Şahin de güzel bir tanıtım gününde olduklarını dile getirerek, Adıyaman'ın birtakım kültürel ve sosyal özelliklerinin bugün İstanbul'da sergilendiğini aktardı.

Esenler Belediye Başkanı Göksu, 15-20 gün aralıklarla yöresel tatların tanıtımı için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bugün de Adıyaman yöresinde önemli bir yere sahip nar, çiğ köfte ve badem festivali düzenlediklerini aktardı.

Etkinliklerde, ilçelerine Anadolu'dan göç ederek gelen vatandaşların, kendi yöresel tatlarını ve memleket bağlarını korumalarını amaçladıklarını anlatan Göksu, "Adıyaman narı, ciğ köftesi ve bademini dağıtacağız. Tabi bunlar bahane. Asıl olan yörelerimizle birlikte kardeşliğimizi yeniden hatırlamak ve o heyecanı yeniden tatmak için bu tür etkinlikler yapıyoruz. İlçemizde çok sayıda Adıyamanlı var. Onların memleketleriyle arasındaki bağı güçlendirmek için katkı sunmak budur." ifadelerini kulladı.

Festivalde, Adıyaman'la bütünleşen çiğ köfte, dev tepsilerde yoğrularak vatandaşlara ikram edildi. Etkinlikte ayrıca Adıyaman narı ve bademi dağıtıldı.

Meydanda çiğ köfte yoğuran ustalar, çiğ köfteden Adıyaman'ı simgeleyen çeşitli görseller, nar ve bademden de Türk bayrağı yaptı. Kahtalı Mıçe'nin bir konser verdiği festivalde, Ramazan Garipses, Recep Tanyıldız, Haşim ve Gülistan Tokdemir ile Harfane Grubu da Adıyaman yöresine özgü türküleri seslendirdi.
Kaynak: AA