'Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın Yapımına Başlandı

Doğu Karadeniz'in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl'e kurulacak macera parkının yapımına başlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, projesi ve uygulaması Büyükşehir Belediyesince yapılan Uzungöl Tabiat Macera Parkı'nın yaklaşık 9 bin 200 metrekarelik alan üzerine kurulacağı belirtildi.

Macera parkının altı ana bölümden oluşacağı vurgulanan açıklamada, "Macera Parkı, yüksek ip parkuru, alçak ip parkuru, dev salıncak, tırmanma duvarları, survivor parkuru ve paintball alanı olmak üzere altı ana bölümden oluşuyor. Proje kapsamında ayrıca otopark, idari yönetim binası, kamelya, soyunma kabinleri, tuvalet, malzeme teslim noktaları ve depolar inşa ediliyor." denildi.

Açıklamada, macera parkının önemine de dikkat çekilerek, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak ile DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap'ın bölgede sürdürülen çalışmaları yerinde incelediği kaydedildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Çolak, bölgenin en önemli turizm alanlarından biri olan Uzungöl'de, turizm zenginliğini artıracak ciddi bir çalışma yaptıklarını vurguladı.

Kaynak: AA