TURKAB Genel Başkanı Arslan'dan AB Bakan Yardımcısı Şahin'e Ziyaret

Türkiye Kardeşlik Birliği (TURKAB) kardeşlik projeleri için çalışmalarına hız verdi. Avrupa Birliği Bakanlığında ziyaretlerde bulunan Genel Başkan Arslan, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’i makamında ziyaret etti.

TURKAB Genel Başkanı Arslan'dan AB Bakan Yardımcısı Şahin'e Ziyaret
Türkiye Kardeşlik Birliği (TURKAB), yapacakları kardeşlik projeleri için Ankara’da temaslarına devam ediyor. TURKAB’ın yapacağı çalışmalar ve projeler için Avrupa Birliği Bakanlığında ziyaretlerde bulunan Genel Başkan Arslan, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’i makamında ziyaret etti.

Fransa’dan gelen öğrencilerle istişare yapıldı

Bakan Yardımcısı Ali Şahin ile istişarelerde bulunan Arslan, yapılan görüşmelerin ardından Bakan Yardımcısı Ali Şahin’in ev sahipliğinde düzenlenen Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Evliya Çelebi Gençlik Köprüleri programı çerçevesinde, Fransa’dan gelen 50 üniversite öğrencisi ile yapılan istişare toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin, “Türkiye’nin büyük bir toplum olduğunu belirterek, 34 ülkede 76 şehitliğimiz olan bir ülkeyi daracık bir alana hapsedilecek bir millet değiliz dedi.

Toplantıya katılan gençlere tavsiyelerde bulanan Bakan Yardımcısı Şahin, bulunduğunuz ülkelerde milletvekili, belediye başkanı olun, temsil edici olun” dedi.

Projeleri hakkında Bakan Yardımcısı Şahin ile istişarelerde bulunan Arslan, TURKAB’ın yapacağı proje çalışmaları için istişarelerine devam edeceklerini belirtti.

Başkan Arslan, Ankara’da Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin’i ziyaretinin ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, AK Parti MKYK Üyesi ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sn. Abdurrahim Boynukalın’ı ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi vererek, istişarelerde bulundu.

Projelerimiz her kesime hitap edecek

Toplumu ilgilendiren tüm kesimler için proje çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Genel Başkan Arslan, projelerini bir an önce hayata geçirmek istediklerini söyledi.

Projelerindeki asıl hedeflerinin gençler ve hanımlar olduğunu söyleyen Arslan, "Gençler bizim geleceğimizdir. Gençlerimize yapılan yatırımlar, Yeni Türkiye’ye yapılan yatırımlardır. Bir bayan, bir medeniyetin annesi, bir toplumun mihenk taşıdır. Hanımlar sadece kendisini değil aile fertlerini de öğretecek bir öğretici olduğu için çok önemli bu noktada. Toplumu ilgilendiren yeni ve büyük Türkiye doğrultusundaki gençliğin oluşabilmesi için bilinçli, kapasiteli ve idealli gençliğin yetişmesi lazım. Özellikle bu hedef üzerinden çalışmalarımızı yürütüyoruz.” ifadelerini kullandı. Türkiye büyük faydalar sağlayacak projeler üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Genel Başkan Arslan, Türkiye Kardeşlik Birliği Derneği olarak sadece tabela derneği olmayacağız. Biz fikir, düşünce ve aksiyon hareketiyiz. Ülkemize hem çok büyük faydalar getireceğini düşündüğümüz hem de yerelde huzuru arttırabileceğini düşündüğümüz projelerimiz var. En önemli projelerimizden birisi "Kardeşlik Merkezi" projemizdir. Bu merkezimizde farklı unsurlardan insanların hayatını idame etmesi, toplumsal bilincin oluşturulması ve kültürün enjekte edilebilmesi için kendi dillerinde danışmanlarımız hizmet verecek. Kardeşlik Merkezi’nde mesleki eğitimlerimiz de olacak. Ahşap, boyama ve el işi gibi mesleki eğitimler vereceğiz. Eğitim sonucunda sertifika vereceğiz ama sadece sertifika vermeyeceğiz sertifika ile birlikte istihdam da sağlayacağız. Merkezimin içerisinde kardeşlik panayırında bir yıl kira vermeden ücretsiz kendi işinin patronu olabilecek. Merkezimin diğer ayağında toplumsal sorumluluğu ve bilinci oluşturmak için farklı unsurdan insanların bir arada yaşayabileceği ve farklı dillerin aynı mekanda konuşulduğu bir merkezimiz de olacak" diye konuştu.

Kaynak: İHA