TOBB ETÜ'de 2017-2018 Akademik Yıl Açılış Töreni

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Benim gözümde çağdaş üniversite, bir milleti zengin edecek en verimli fabrikadır. Eğitime yatırım yapmak ülkeye yapılan en büyük hizmettir" dedi.

TOBB ETÜ 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezuniyeti ile 2017-2018 akademik yıl açılış töreninde konuşma yapan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak Türkiye’ye böyle bir eğitim kurumu kazandırmanın mutluluğunu vurgulayarak, "Benim gözümde çağdaş üniversite, bir milleti zengin edecek en verimli fabrikadır. Eğitime yatırım yapmak ülkeye yapılan en büyük hizmettir" ifadesini kullandı.

Mezun olan öğrencileri kutlayarak yeni katılan öğrencilere ’Hoş geldin’ diyen Hisarcıklıoğlu, Üniversitenin bir yılda üç dönem eğitim verdiğine dikkat çekerek uygulanan modelle, öğrencilerin hem sınıfta hem sahada bulunarak iş dünyasını tanıdığını ve kendilerini tanıttıklarını söyledi.



İki binden fazla firmanın söz konusu modelin sistemine dahil olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, mezunlarının ilk işlerine bir yıllık iş tecrübesi ile başladıklarını kaydetti.

Mezunlarının iş bulma oranının yüksekliğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, öğrencilere hayatta karşılaşacakları zorluklardan yılmamalarını tavsiyesinde bulundu.

Törene, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit de katıldı.

Kaynak: İHA