Tataristan'ın Buinsky Bölgesi Valisi Ambulans Uçakla Geldiği Pamukkale'de Tedavi Gördü

Ülkesinde beyin kanamasına bağlı olarak felç geçiren Tataristan’ın Buinsky Valisi Azat Ayzetullov, uçak ambulansla Pamukkale’ye geldi. Burada tedavi gören Ayzetullov, yürüyerek ülkesine döndü.

Tataristan'ın Buinsky Bölgesi Valisi Ambulans Uçakla Geldiği Pamukkale'de Tedavi Gördü
Ülkesinde beyin kanamasına bağlı felç geçiren Azat Ayzetullov, tedavi olanaklarının kısıtlığı nedeniyle ülkesinin sağlık bakanının tavsiyesi ile uçak ambulansla yatalak halde Denizli’ye getirildi.

Yürüyemez durumda olan ve sağ kolunu kullanamayan Ayzetullov, Pamukkale ilçesinde hizmet veren Nobel Tıp Merkezi’nde tedavi altına alındı. Tıp Merkezi’nde Vali Ayzetullov’a, doğal kaynaklar ve teknolojik cihazlarla bacak ve kol robotik rehabilitasyon, havuz rehabilitasyonu, peloidoterapi, elektrostimülasyonlar, birebir egzersiz gibi çeşitli tedaviler uygulandı. Yaklaşık 2,5 aylık tedavi gören Ayzetullov, programın ardından yürüme yeteneğini ve sağ kolunu hareket etme kabiliyetini tekrar kazandı. Tedavinin ardından Tatar Vali, ülkesine çiçeklerle uğurlanırken, kendisine hizmet veren kuruluş ve çalışanlarına teşekkür etti.
Kaynak: İHA