Tarihi Urfa Evleri Turizme Kazandırılıyor

Şanlıurfa’da tarihi yapıların ortaya çıkarılması ve korunmasına yönelik çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Evlerinin restorasyon uygulamalarına devam ediyor.

Tarihi Urfa Evleri Turizme Kazandırılıyor
Şanlıurfa’daki tarihi Urfa Evlerinin korunmasına yönelik Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kurtuluş Mahallesinde başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Denetleme (KUDEM) ekipleri, Kurtuluş Mahallesinde Rahibeler evi, Çetingil ve Erişmiş evlerinde restorasyon çalışmalarına büyük bir titizlikle devam ediyor. Aslına uygun kesme Urfa taşıyla yeniden restorasyon çalışmaları yapılan evler ilk günkü görünümüne kavuşuyor.

“Şanlıurfa’da tarihi değerlere sahip çıkıyoruz”

Tarih ve kültür şehri Şanlıurfa’nın değerlerini gün yüzüne çıkarmak için Büyükşehir olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sadece Şanlıurfa merkezinde değil tüm ilçelerindeki tarihi yapıları tekrardan özüne uygun bir şekilde restore etmek için çalıştıklarını söyledi.



Yapılan çalışma ile Şanlıurfa’da yıllarca boş bir şekilde işlevsiz kalan tarihi Urfa evlerini turizme kazandırdıklarını söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, tarihi Urfa evlerinin Büyükşehirle hayat bulduğunun altını çizdi.

Tarihi değerlere sahip çıktıklarını ifade eden Belediye Başkan Nihat Çiftçi, "Bu doğrultuda da sürekli projeler üretiyor ve şehrini seven bir kadro ile çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA