Şehit Öğretmenler Anısına Fidan Diktiler

Orman Genel Müdürlüğü ve İLKSAN iş birliğinde 168 şehit öğretmen anısına 168 fidan toprakla buluşturuldu Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kurt: 'Öğretmen olmak zordur. Geçmişte birçok kardeşimizi bu uğurda şehit verdik. Bu vatan için feda ettikleri canın uğruna, orların anısına fidan dikeceğiz'

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) tarafından 168 şehit öğretmen anısına fidan dikildi.

Ankara-İstanbul Otoyolu'nun 16. kilometresindeki alanda düzenlenen fidan dikim törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, İLKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Yılmaz, sandık üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Kurt, vatan için şehit olanları rahmetle andıklarını, gazilere uzun ömür dilediklerini söyledi.

İnsan yetiştirmenin zor olduğunu anlatan Kurt, "Öğretmenliği kutsal yapan, icra edilen vazifedir. Öğretmen olmak zordur. Geçmişte birçok kardeşimizi bu uğurda şehit verdik. Bu vatan için feda ettikleri canın uğruna, orların anısına fidan dikeceğiz. İnşallah bu etkinlik hep devam eder." dedi.

- "Güvenlik güçlerinden sonra en fazla şehit Milli Eğitim camiasından"

Danıştay Başsavcısı Yılmaz da öğretmenlerin fedakarlıkla çalıştığını dile getirdi.

Güvenlik güçlerinden sonra en fazla şehidin Milli Eğitim camiasından verildiğine dikkati çeken Yılmaz, "Hain insanlar, örgütler, güvenlik güçlerimiz kadar Milli Eğitim teşkilatımızı da hedef alıyor. Öğretmenlerimizin yaptıkları işin önemini buradan anlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Tuncer Yılmaz ise sandığın kuruluşunun 75. yılı kapsamında şehitler adına fidan dikeceklerini belirtti.

Şehitliğin önemli bir makam olduğunu vurgulayan Yılmaz, şehitleri unutmayacaklarını, onlar için etkinlikler yapmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğretmenler, şehit öğretmenlerin ismini taşıyan 168 fidanı toprakla buluşturdu.
Kaynak: AA